Hlavní obsah

V Anglii dál odkládají zápasy, kvůli koronaviru nemohou hrát Watford a Leeds

Program anglické fotbalové ligy přijde 26. prosince kvůli koronavirové nákaze v hostujících týmech o utkání Liverpool - Leeds a Wolverhampton - Watford. Premier League to dnes uvedla v oficiálním prohlášení.

Foto: Craig Brough, Reuters

Diogo Jota z Liverpoolu slaví gól. Na další trefy do sítě soupeřů si však fanoušci Reds budou muset kvůli koronavirovým opatřením počkat.

Článek

"Leeds nemůže nastoupit kvůli množství zraněných, nemocných a pozitivních hráčů. Jako jedno z opatření bylo uzavřeno klubové tréninkové centrum," uvedlo vedení soutěže. Sám klub na svých webových stránkách uvedl, že dnes zaznamenal pět nových případů nákazy.

Leeds je novým týmem, který musel do karantény, u Watfordu problémy přetrvávají. Sršni si už museli odložit duely s Burnley a Crystal Palace.

"Watford má stále nedostatek fotbalistů schopných nastoupit. Postupně se ale budou hráči vracet z izolace a zápas proti West Hamu 28. prosince už by klub měl odehrát," uvedla liga v prohlášení.

O odklad utkání v Burnley požádal také Everton, nebylo mu ale vyhověno. Kouč Rafa Benítez nemůže podle svých slov počítat s pěti nakaženými a šesti zraněnými hráči.

Vedení Premier League v pondělí oznámilo, že testy v minulém týdnu v soutěži odhalily rekordních 90 případů nákazy koronavirem. Zástupci klubů ale v pondělí odsouhlasili pokračování soutěže, ačkoli bylo za poslední dva týdny odloženo už několik utkání. Týmy by měly hrát, pokud budou mít alespoň 13 hráčů do pole a brankáře.

Utkání odkládá také druhá nejvyšší anglická soutěž. Z původních deseti duelů naplánovaných na druhý svátek vánoční zbyly v programu kvůli koronaviru pouze čtyři.

Reklama

Související témata: