Hlavní obsah

V těžké chvíli nastoupil a skóroval. Pusťte mého otce, ukončete moji trýzeň, prosí Díaz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pověsil se do vzduchu a hlavou nezadržitelně skóroval. Vzápětí si vytáhl dres, pod kterým svítil nápis: Svoboda pro tátu. Útočník Liverpoolu Luis Díaz se navzdory čekání na zprávy o svém otci, který byl unesen v Kolumbii, zapojil do nedělního zápasu anglické ligy v Lutonu (1:1). Po něm přijímal slova podpory od svých spoluhráčů i trenéra Jürgena Kloppa.

Útočník Liverpoolu Luis DíazVideo: sntv

 
Článek

„Málokdo si dokáže představit, co se teď děje - dokonce ani my ne. Jsme Luisovi samozřejmě nablízku, podporujeme ho. Cítíme jeho bolest, ale pro něj je to jiná úroveň. Fotbal někdy v temných chvílích může lidem přinést radost. Myslím, že fotbal mu v této době přináší kousek potěšení,“ řekl televizní stanici Sky Sports brankář Liverpoolu Alisson.

Díaz přišel na hřiště sedm minut před koncem za stavu 0:1, v páté minutě nastaveného času vyrovnal. Krátce po utkání vydal emotivní prohlášení, v němž prosí únosce svého otce, aby ho okamžitě propustili.

„Prosím, aby mého tátu okamžitě osvobodili, respektovali jeho integritu a ukončili toto bolestné čekání. Ve jménu lásky a soucitu žádám, aby daní lidé přehodnotili své činy a umožnili nám ho mít zpět. Každou vteřinou, každou minutou naše úzkost roste. Moje matka, moji bratři a já jsme zoufalí, úzkostliví a nemáme slova, která by popsala, co cítíme. Toto utrpení skončí, až když ho budeme mít doma.“ stojí v prohlášení.

Díazovi rodiče byli uneseni 28. října. Zatímco Díazova matka byla propuštěna, jeho otec zůstává nadále nezvěstný. „Nejsprávnější člověk na stadionu vstřelil vyrovnávací gól, bylo to úžasné. Zoufale čekáme na zprávy z Kolumbie. Informace, které Luis dostává, jsou spíše pozitivní, ale stále není jeho otec na svobodě. Je od Luise skvělé, že se po několika dnech rozhodl vrátit k týmu. Potřebuje rozptýlení, protože nemůže nic dělat,“ prohlásil trenér Jürgen Klopp.

On i jeho svěřenci budou Díaze podporovat nadále nejlépe, jak dokážou. „Přišel, trénoval, šel do zápasu, vstřelil pro nás fantastický gól. Jsme s ním,“ dodal gólman Alisson.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články