Hlavní obsah

West Ham konečně vyhrál, Moyes předčil Lamparda v souboji trenérů na odstřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to souboj celků s dosti zoufalou formou. Fotbalisté West Hamu i Evertonu čekali před sobotním vzájemným duelem Premier League na tříbodový zisk shodně sedm zápasů. Nad trenérem Kladivářů Davidem Moyesem a jeho protějškem Frankem Lampardem tak visela hrozba odvolání, s níž se o poznání lépe vypořádal první jmenovaný. Jeho svěřenci pohodlně zdolali Everton 2:0 díky dvěma trefám Jarroda Bowena a opustili tak sestupové pásmo. „Nemohl jsem si přát lepší víkend,“ culil se jediný střelec utkání.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Vladimír Coufal (vlevo) z West Hamu a Vitalij Mykolenko z Evertonu.

Článek

Jeho radost byla ještě znásobena faktem, že se svoji partnerkou Dani čeká dvojčata, což fanouškům oznámil den před zápasem. „Bylo těžké to přede všemi tajit. O to výjimečnější je, že se mi hned den po zveřejnění (této zprávy) podařilo skórovat," těšilo Bowena, který oslavu svého prvního gólu věnoval tradičním fotbalovým způsobem právě svým nenarozeným potomkům. Kromě toho také svým dvoubrankovým počinem dost možná zachránil angažmá trenéru Moyesovi. „Věděli jsme, co je v sázce," neskrýval 26letý Angličan.

Bowen se přitom v lize prosadil poprvé od 9. října, kdy pomohl k výhře nad Fulhamem. Ta byla až dodnes nejčerstvějším tříbodovým ziskem West Hamu v Premier League. „Vnímáme ho jako střelce a dnes to dokázal. Jsem spokojený, že se mu podařilo skórovat, jeho góly nám citelně scházely," přiznal Moyes, který by byl podle některých hlasů v případě prohry velmi blízko vyhazovu. „Tlak jsem si nepřipouštěl, cítil jsem podporu ze strany vedení," popřel skotský kouč zvěsti o svém případném odvolání.

Na druhé straně barikády ale dost možná k trenérské rošádě dojde. „Zápas s West Hamem bude klíčový. Atmosféra je pořádně hustá a porážka bude zřejmě znamenat Lampardův konec," tvrdil ještě před výkopem podle britského portálu The Sun jeden ze zdrojů blízkých klubu. A vzhledem k tomu, že Everton pod vedením bývalého reprezentanta opět vyhořel, si dost možná bude Lampard brzy balit kufry.

Vedení Evertonu ale zatím jakékoliv plány o v trenérské rošádě popírá. „To rozhodnutí není na mě," mlžil majitel Farad Moshiri. Vzhledem k tomu, že Lampard a spol. prohráli devět z posledních dvanácti ligových střetnutí, a na hřišti působí poněkud bezkrevně, by se ale případné změně na lavičce nikdo nedivil.

Reklama