Hlavní obsah

Aston Villa - Everton 4:0West Ham v anglické lize porazil Chelsea, při debutu se blýskl Ward-Prowse

Aktualizováno

West Ham zvítězil ve 2. kole anglické ligy v londýnském derby nad Chelsea 3:1. Dvěma asistencemi při svém debutu pomohl k výhře James Ward-Prowse. Fotbalisté Aston Villy porazili Everton 4:0 a napravili předchozí debakl s Newcastlem, kterému v úvodním kole podlehli 1:5. Doma vyhráli osmý zápas Premier League v řadě, což je jejich nejdelší šňůra od roku 1990.

Článek

West Ham udeřil v derby již po sedmi minutách, poté, co bývalá opora Southamptonu Ward-Prowse našel z rohového kopu hlavu marockého obránce Adžuirda. Hosty vrátil do zápasu Chukwuemeka a těsně před poločasem mohla jít Chelsea do vedení po penaltovém faulu kapitána české reprezentace Součka. Fernándezovu střelu však Aréola vyrazil.

V druhém poločase vrátil "Kladivářům" vedení Antonio ze samostatného úniku, do kterého ho poslal Ward-Prowse. V 67. minutě po tvrdém zákroku skončil zápas pro autora první branky zápasu, Chelsea ale přesilovku nevyužila. V nastavení ještě uzavřel skóre Paquetá, který proměnil penaltu po Caicedově faulu. Ekvádorský záložník Caicedo v zápasu debutoval po přestupu z Brightonu za 115 milionů liber.

Aston Villa se dostala do vedení po čtvrthodině hry, nová posila z Leverkusenu Diaby posunul míč na Baileyho, po jehož asistenci se prosadil McGinn. O pár minut později domácí zvýšili, když po faulu Pickforda proměnil penaltu Douglas Luiz. V druhém poločase se svěřenci Unaie Emeryho prosadili ještě dvakrát. Chybu obrany hostů využil nejprve Bailey a poté dal svůj první gól v Premier League po minutě na hřišti Duran.

Zápas nedohrál Coutinho, který přišel do hry v 64. minuty, ale po faulu Tarkowskiho musel hřiště v závěru opustit.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Aston Villa - Everton 4:0 (18. McGinn, 24. Douglas Luiz z pen., 51. Bailey, 75. Duran),
West Ham United - Chelsea 3:1 (7. Adžuird, 53. Antonio, 90.+5 Paquetá - 28. Chukwuemeka).

Reklama