Hlavní obsah

Potvrzeno! Slávistický klenot podepsal v Premier League, ale obratem odchází na hostování jinam

Brighton/Praha
Aktualizováno

Konec evropského přestupového období se kvapem blíží, kluby mají na poslední podpisy už jen pár hodin. Přestup fotbalového záložníka Alexe Krále ze Spartaku Moskva do West Hamu už byl potvrzen, nyní se dočkal i slávistický mladík Abdallah Sima. Ten míří do anglického Brightonu, kde podepsal smlouvu do roku 2025. Klub ho obratem posílá na hostování do druholigového Stoke City.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima ze Slavie s trofejí za vítězství v MOL Cupu.

Článek

Už je to potvrzené. Senegalský křídelník Abdallah Sima míří do anglického Brightonu. Slávistický boss Jaroslav Tvrdík na svém Twitteru uvedl, že klub za něj obdrží desetinásobek ceny, za kterou ho před rokem koupil, ale v eurech. Přesnou částku ale kluby nezveřejnily.

Anglický klub na svém twitterovém účtu oznámil, že dvacetiletý hráč obratem zamíří na roční hostování do druholigového Stoke City, aby se rozehrál a zvykl si na styl ostrovní hry. "Jsme nadšeni z jeho potenciálu. Dohlídneme na jeho pokrok a postaráme se o to, aby se v Anglii usadil," prohlásil technický ředitel Brightonu Dan Ashworth.

Sima se stal hvězdou minulé sezony. Blýskl se mimo jiné dvěma góly při výhře 3:0 v derby na Spartě. V uplynulém ligovém ročníku si připsal 11 branek. V březnu dokonce debutoval v senegalské reprezentaci, následně se ale zranil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články