Hlavní obsah

Priskeho třesk sestavou: Nervózní jsem nebyl. Náhradníci si šanci zasloužili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankář Peter Vindahl a stopeři Ladislav Krejčí s Martinem Vitíkem. Tak stručný je výčet jmen, které se objevily v základní sestavě Sparty jak ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti Betisu (1:0), tak v neděli v Pardubicích (2:1). I proto se možná triumf úřadujícího mistra republiky na východě Čech rodil v bolestech. „Sice jsme vyhráli, ale nepodali jsme top výkon,“ uvědomuje si kouč Brian Priske.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske.

Článek

Jak se rodilo vítězství?

Obtížně. Neodehráli jsme náš nejlepší zápas. Druhý poločas byl z naší strany lepší, v tom prvním nám chyběla kvalita, tempo. Ztráceli jsme v osobních soubojích, nezískávali druhé míče. Sice jsme vyhráli, ale určitě jsme nepodali náš top výkon. Nakonec jsme získali tři body i s ohledem na to, jak rozhodl VAR. To byla jedna z drobností, která se na tom také podílela.

V sestavě jste oproti duelu s Betisem udělal hned osm změn. Nebylo to příliš?

Ano, základní sestavu jsme hodně protočili. Těžko po zápase říct, jestli bychom podali lepší výkon, pokud by nastoupila stejná základní jedenáctka jako ve čtvrtek. Ale tohle rozhodnutí jsem učinil já a nijak nervózní jsem z něj nebyl. Ti, kteří dostali šanci v Pardubicích, velmi dobře trénují. Tlačí se do sestavy. V posledních pár týdnech ukazovali, že si zaslouží větší minutáž. Vyhodnotil jsem to tak, že tohle byl ideální moment pro tolik změn, protože jsme po čtvrtku potřebovali nějakou tu energii navíc. A tři body, pro které jsme si jeli, se nám podařilo získat.

Jak jste viděl kvalitu trávníku, který i přes nepřízeň počasí vypadal velice slušně?

Musím vyjádřit obrovské uznání, pochvalu a poděkování Pardubicím, že nám umožnily dnes hrát. Celý klub si zaslouží respekt, stejně jako všichni lidé, kteří na tom dělali. Odvedli úžasnou práci. Vynaložili velké úsilí, aby byl trávník připraven, a povedlo se. Udělalo nám to radost.

Uzpůsobili jste nějak přípravu tomu, že by se teoreticky hrát nemuselo, jako na většině českých stadionů tento víkend?

Samozřejmě jsme sledovali předpověď. Také jsme tomu uzpůsobili program, měli jsme vzhledem k počasí jen hodně lehký předzápasový trénink. Ale cítili jsme, že by se spíše hrát mohlo.

Co říct k Ladislavu Krejčímu? Ze středu obrany se postaral o oba góly, je po zranění ve stoprocentní pohodě?

Podle mě odehrál dobrý zápas už ve čtvrtek proti Betisu. Jeho kvality známe, není třeba o nich příliš dlouho hovořit. I teď podal solidní výkon do defenzivy, navíc přidal dvě branky. Mentalita, kterou přináší do týmu a kabiny, je unikátní. Láďu potřebujeme. Ale takhle bych mohl mluvit i o jiných hráčích.

Které máte na mysli?

Uprostřed obranné trojky nastoupil napříkad Patrik Vydra, a nevedl si vůbec zle. Vím, že se nějakým způsobem podílel na situaci, která předcházela gólu Pardubic, ale nepodal špatný výkon. Pojďme tedy nemluvit jen o Krejčím.

Když už jsme u obránců. Filip Panák chyběl v nominaci jen z preventivních důvodů, ale jak je na tom jeho kolega Asger Sörensen?

Dobře. Už po Betisu jsem říkal, že měl jen menší zranění z tréninku. Věřím, že ho uvidíme v akci ještě do Vánoc. Zbývají nám odehrát tři utkání. Posledních pár tréninkových jednotek absolvoval individuálně, následující dny tedy asi ukáží více.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.