Hlavní obsah

Moje žena by se se mnou rozvedla! Český kanonýr vítá, že s Poláky nehraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do očekávané bitvy nezasáhne. Zůstal pod čarou jako rezerva. Tomáš Pekhart z Legie Varšava se nedostal do nominace na start kvalifikace fotbalového ME i přesto, že hlavní ofenzivní eso Patrik Schick zůstalo mimo hru. Přednost pro dvojutkání s Polskem v pátek a v pondělí v Moldavsku dostali jiní.

Foto: Twitter Legia Varšava

Český útočník Tomáš Pekhart ukazuje po své nedávné sté ligové trefě triko s číslicí 100.

Článek

Pekhart se po opomenutí vlastně ani nijak zvlášť nezlobí. Přinejmenším z jednoho důvodu.

„Moje rodina přijela do Polska před několika dny. Manželka by se se mnou asi rozvedla, kdybych teď vyrazil do reprezentace," nastiňuje Pekhart s úsměvem situaci pro polský web przegladsportowy.pl.

Na případný povolávací rozkaz byl pochopitelně připraven, ale ten nepřišel, a tak kýženě očekávanou rodinu vlastně hned po příjezdu nemusel opustit.

Kuchta a Čvančara - útočníci pro reprezentaci. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Patřík těm, kteří můžou bezprostředně porovnávat polskou a českou fotbalovou realitu. Za hlavní adepty na vítězství ve skupině bere jako většina odborníků český tým a Poláky. Ukazuje však ještě na jeden tým

„Proti Albáncům jsme hráli přátelské utkání v červnu 2021, před předchozím EURO, a byl to těžký zápas. Mají velmi dobrý tým a přesvědčuje mě o tom i albánský kamarád Ernest Muci z Legie. Budete si na ně vy i my muset dávat pozor."

Poláci jsou v žebříčku FIFA mnohem výše, obsazují 22. místo. Češi jsou na 38. pozici. „Ale pokud budou naši klíčoví hráči v dobré formě, čeká nás velmi zajímavý zápas. Síla českého týmu je v týmové práci. Máme několik fotbalistů ze silných lig, k tomu spoustu hráčů ze Sparty a Slavie, kteří spolu nastupují v klubu, což se promítá do reprezentace," varuje Poláky Pekhart.

Nicméně vnímá jejich kvalitu. „Váš tým je velmi silný, založený na hráčích z opravdu velkých klubů. Jsem zvědavý, jak to celé povede Fernando Santos. Vybrat ho jako trenéra je velmi zajímavý krok, protože tento muž toho dosáhl hodně," naráží na nového kouče, který vedl naposledy Portugalce a krotil i slavného Ronalda.

Pekharta trochu překvapilo, že nepovolal žádného z klubových kolegů v Legii. "Máme tam několik hráčů, kteří by mohli Polsku hodně dát, ale je to rozhodnutí trenéra," podotýká Pekhart, který se do polské metropole z turecké kariérní zastávky vrátil letos v lednu a ve třiatřiceti se zase stává důležitou postavou. V sedmi ligových zápasech vstřelil tři góly. I ten, který ho před nedávnem posunul do klubu ligových kanonýrů.

S Legií teď ztrácí na druhém místě devět bodů na vedoucí Raków. „Pokusíme se je v tabulce dotáhnout, i když jsme si vědomi toho, že v podstatě musíme vyhrát všechny zbývající zápasy."

Reklama