Hlavní obsah

Barák: Nejvíc o mě stála Neapol. Jsem ale rád, že jsem nakonec zůstal ve Fiorentině!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu kolem něj bylo rušno. Italská média co chvíli chrlila informace, že fotbalový záložník Antonín Barák opustí Fiorentinu. Kvůli nízké herní praxi. Nejvíc se mluvilo o přesunu do Neapole. „Můj hlavní cíl byl, abych měl před Eurem vytížení. Situaci jsem konzultoval s reprezentačním trenérem Haškem. Jsem ale nakonec rád, že jsem zůstal ve Fiorentině,“ řekl Barák na pondělní tiskové konferenci na Letné, kde zítra s českou reprezentací odehraje přípravný duel s Arménií.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Český záložník Antonín Barák na tiskové konferenci před přípravným fotbalovým utkáním Česko - Arménie

Článek

Nelitujete tedy ani trochu, že přestup do Neapole nevyšel?

Už se k tomu nechci příliš vracet. Jak jsem řekl, jsem rád, jak všechno dopadlo. I po tom, co se přihodilo prezidentovi Fiorentiny (pozn. - Joe Barone zemřel před devíti dny na srdeční zástavu). Kvůli němu si přeju, abychom měli s týmem co nejlepší sezonu. Abych dokázal naplnit to, co do mě i do týmu vkládal.

Je jedním z cílů triumf v Konferenční lize, kde vás v dubnu čekají čtvrtfinálové duely s Plzní?

V červnu jsme v Edenu nezvládli finále Konferenční ligy s West Hamem, nechceme tohle opakovat. Psalo se, že jsme prohráli smolně, ale já na smůlu nevěřím. Prohráli jsme si ho sami.

V národním mužstvu je trojice hráčů Plzně - obránce Robin Hranáč, záložník Pavel Šulc a útočník Tomáš Chorý. Probírali jste mezi sebou nadcházející čtvrtfinále?

Se všemi kluky z Plzně mám nadstandardní vztah. Pro ně, pro mě i pro Fiorentinu to budou velké zápasy. S losem jsem spokojený, chtěl jsem do Česka. Neberu ale, že nás čeká slabší soupeř. Na papírového favorita nehraju, i když nás za něj budou média pasovat. Věřím ale, že utkání s Plzní zvládneme a půjdeme dál.

S národním týmem jste zvládli páteční přípravu v Norsku, k výhře 2:1 jste přispěl vítězným gólem. Bylo důležité začít úspěšně éru pod novým trenérem Ivanem Haškem?

Jsem rád, že jsem týmu pomohl zápas vyhrát. Je důležité, že jsme českému fanouškovi dali na začátek nové éry dobrý výsledek. Chceme si ho před Eurem získat, každá výhra tomu pomáhá. Chceme budovat v týmu vítěznou mentalitu.

Nový trenér poprvé doma

Premiéru před českými fanoušky si nový reprezentační kouč Ivan Hašek odbude 26. března v epet ARENĚ. Utkání na stadionu pražské Sparty má výkop ve 20:00, vstupenky se dají pořídit od 350 korun.

V reprezentaci jste se objevil po delší době, Haškův předchůdce Jaroslav Šilhavý vás v nominacích vynechával. Cítíte od Haška důvěru?

Jsem tady šťastný. Tohle mohli lidi navnímat i z utkání v Norsku. Nemluvím ale jen o sobě, ale o celém mužstvu. Když jsem dal vítězný gól, viděl jsem na spoluhráčích upřímnou radost. Bylo jim jedno, kdo branku vstřelil. Tohle ve mně vyvolalo silnou emoci. Pokud bude naše mužstvo semknuté a hladové, má budoucnost.

V úterý podstoupíte přípravu s Arménií, která porazila 4:2 Wales. Budí soupeř respekt?

Viděli jsme několik zápasů Arménců. Zahráli skvěle proti Walesu, slušný zápas odehráli s Turky i s Chorvaty. V dnešní době se nemůžeme bavit o podcenění, každý tým má silné stránky. Nebereme zápas jako přípravu, ale jako plnohodnotný duel, který chceme zvládnout.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články