Hlavní obsah

Dnes stačí dobrý zápas a jste v reprezentaci, tvrdí Rada. Čvančara? Podobný typ jako Chorý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původně v nominaci nebyl, pak naskočil v základní sestavě Mönchengladbachu, skóroval a přišla dodatečná pozvánka do národního týmu. „Jen si přeji, pokud dostane šanci, aby nám pomohl. Aby byl ku prospěchu týmu,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz na adresu útočníka Tomáše Čvančary někdejší reprezentační trenér Petr Rada.

Hra kolem Tomáše Čvančary. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Vynechání vytáhlého forvarda vzbudilo ve fotbalové veřejnosti mnoho emocí. „Potenciál má obrovský, ale víme, že umí hrát trochu líp. Potřebujeme ho ve formě, jako když do Německa odcházel,“ poukazoval minulý týden manažer reprezentace Tomáš Pešír. Trenér Jaroslav Šilhavý doplnil, že během posledního reprezentačního srazu to od Čvančary „nebylo úplně ono“ a realizační tým se rozhodl útok oživit.

V pátek ale Čvančara skóroval při výhře 4:0 nad Wolfsburgem a přišla dodatečná nominace na listopadový sraz, během něhož chce reprezentace ukořistil postup na EURO 2024. Hraje v pátek v Polsku a v pondělí doma v Olomouci s Moldavskem.

„Zápas jsem viděl, Čvančara hrál poměrně slušně. Vstřelil branku, měl i další šance. Asi šlo o to, že nemá tolik odehrálo, nastoupil po delší době od začátku,“ připomněl kouč Petr Rada, že Čvančara byl v základní sestavě od začátku září teprve podruhé.

Podle Šilhavého český útočník zareagoval na jeho slova o sportovní formě, proto přišla dodatečná pozvánka. „Útočníci, kteří byli už v původním výběru, nemají zas takovou formu. Trenér se snažil asi donominovat ještě vysokého hráče, i když je tam podobný typ Tomáš Chorý,“ všímá si Rada.

Trochu se však nad celou situací pozastavuje. „Dnes je to trochu jiné. Odehrajete jeden dobrý zápas a jste v nominaci. Dříve jste musel půl roku odvádět kvalitní výkony, abyste se do ní dostal, teď stačí klidně dva duely a hned se o vás píše, jak máte být v nároďáku. To je předčasné, hráči by měli mít konzistentní výkonnost. Teď je to ale dané, Čvančara byl donominovaný a víc to neřeším,“ podotýká současný trenér druholigové Dukly.

Reklama