Hlavní obsah

Hašek po vítězném návratu: Jak vidíte, máme co zlepšovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznal, že český tým měl v utkání na půdě Norska hodně problémů. Přesto Ivan Hašek nakonec slaví po výhře 2:1 v přátelském utkání vítězný návrat na reprezentační lavičku. A uvědoměle dodává: „Jak vidíte, máme co zlepšovat.“

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ivan Hašek během prvního tréninku v roli hlavního trenéra fotbalové reprezentace před zápasy s Norskem a Arménií.

Článek

Oslo (od našeho zpravodaje) – Češi nebyli většinu zápasu lepší, ale nakonec skóre překlopili na svou stranu díky trefě Antonína Baráka z přímého kopu v samotném závěru.

Velká úleva?

Samozřejmě. Vždy je příjemnější vyhrát. Především mě těší, že jsem viděl na klucích, jak nic nevypustí, šlapou a makají. Mohu se na ně do budoucna spolehnout.

Jak důležitý je výsledek pro hráče, aby věřili ve vaši práci?

Je podstatný pro nás všechny, naše sebevědomí. Čeká nás ještě důležitější klání v úterý doma s Arménií, kdy je potřeba potvrdit, že kluci zvládnou jet na vítězné vlně. Přijede soupeř, který bude bránit, musíme více tvořit. A jak říkám, jsem strašně spokojený, jaký přístup jsem od kluků za těch pár dní viděl.

Herní projev ale nebyl ve velké části úplně podle představ, viďte?

Nechtěli jsme hrát tak hluboko, nedařilo se nám držet míč, dělali jsme moc rizikových kombinací. Prvních 20 minut jsme pořádně neudrželi míč na soupeřově polovině. Trápilo nás napadání. Když jsme nahoře propadli, už se to na nás valilo. Norové měli více nebezpečných situací. Jak vidíte, máme co zlepšovat. Uděláme si rozbor, budeme na všem pracovat.

Jaké naopak vidíte největší plus?

Každému trenérovi se líbí, když mu neuvěřitelně pomohou střídající hráči. Vstoupili do zápasu připravení mentálně, takticky i fyzicky.

Jedním z taktických prvků bylo, že jste zvolil formaci se čtyřkou vzadu.

Jsem rád, že nikdo dopředu nevěděl, jaká bude sestava, že jsme byli nečitelní. Také pro nás je nepříjemné, když nevíme, jaký soupeř nastoupí. Času na trénink je málo, nenacvičíte skoro nic. Tak chceme působit i my. Uvidíme, jak naskočíme v dalším utkání. Mohu jen říct, že sestava nebude stejná. Zase dostane příležitost někdo jiný.

Proč jste využil Ladislava Krejčího ve středu zálohy, a ne na stoperu, kde hraje ve Spartě?

Domluvili jsem se, že si vyzkouší i tuhle pozici. Měli jsme připravenou variantu, že ho stáhneme a budeme hrát na tři stopery. Dokonce jsem to po úvodních 20 minutách zvažoval, navíc po obdrženém gólu. Jsem rád, že máme hráče, který je univerzální a zvládne dobře dvě pozice.

Rozhodl v závěru Antonín Barák z přímého kopu. Byl jste přesvědčený, že bude kopat on?

Věděl jsem, že si to vezme Tonda. Jen jsem řval, ať trefí bránu. Proto je v týmu. Víme, že se umí soustředit na nejdůležitější okamžiky v utkání.

Vítěznou branku jste hodně oslavoval.

Je to jedna z věcí, proč jsem u reprezentace. Člověk angažmá prožívá, je snem pro každého. Užívám si to a věřím, že tak to bude mít celý, nejen realizační tým.

Reklama