Hlavní obsah

Reprezentace má hotel, asociace třídí žádosti o lístky, Neumann nevidí důvod k rezignaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv trenéra fotbalová reprezentace ještě nemá, místo, kde bude pobývat během mistrovství Evropy v příštím roce, už je pro ni vybrané. Protože národní tým odehraje dva zápasy ve skupině ze tří v Hamburku, vybrala asociace na předměstí tohoto města pro mužstvo ubytování. Reprezentace bude během šampionátu bydlet v Steigenberger Hotel Treudelberg, přicestovat by tam měla 13. června.

Foto: Fotbalová asociace ČR

Steigenberger Hotel Treudelberg v Hamburku, místo kde bude bydlet fotbalová reprezentace během mistrovství Evropy

Článek

Zástupci FAČR jsou s výběrem spokojeni. „Po prohlídce jsme si ověřili, že hotel je lehce mimo hlavní zónu, je tam klid i golfový resort. Na tréninkové zázemí je to asi deset minut. Tým se může plně soustředit na přípravu. Osobně se mi zázemí velmi líbí a věřím, že ho ocení hráči i nový realizační tým,“ informoval generální sekretář fotbalové asociace Michal Valtr. Trénovat bude česká reprezentace na stadionu Eintrachtu Norderstedt, který hraje čtvrtou nejvyšší německou soutěž, a jeho hlavní tribuna pojme 1300 diváků.

Asociace nyní také třídí žádosti o lístky na české zápasy ve skupině proti Portugalsku v Lipsku (18. června) a proti vítězi barážové větve C (22. června) a Turecku (26. června) v Hamburku. Registrace skončila ve středu večer, zájem byl vyšší, než je desetitisícová kvóta na každé utkání. FAČR teď žádosti selektuje, maže více pokusů ze stejného mailu, odhaluje i ty, kteří se zkoušeli přihlásit pod více mailovými adresami.

„Aktuálně probíhá čištění databáze, je tam spousta balastu. Máme elektronickou parametriku, jež umožňuje určité kontroly, které dokážou identifikovat opakované žádosti (i z jiných mailů – pozn. aut.). Následně budou probíhat další kroky,“ zmínil Valtr, který vysvětlil, proč česká asociace zvolila vlastní systém pro rozdělení lístků a nesměrovala zájemce rovnou na UEFA, kde je pak k registrování potřeba více osobních údajů.

„Celý proces řídí UEFA, vstupenky prodává UEFA. My pouze zprostředkováváme, abychom dostali vstupenky, které jsou určeny pro české fanoušky, co nejblíže k nim. Jsou asociace, které to nechaly na UEFA, a hlásí se jim tam celý svět. Proto jsme to dali do českého jazyka, je to primárně pro české fanoušky. Výherci si pak kupují vstupenky u UEFA, jež má své nástroje, kterými si žadatele prověřuje,“ uvedl Valtr.

Jelikož je žadatelů víc než vstupenek, proběhne poté loterie za účasti notáře.

Na výkonném výboru se ve čtvrtek měl vyjádřit také ke své budoucnosti jeho člen Tomáš Neumann, jenž byl v olomouckém baru v noci dva dny před zápasem s Moldavskem a potkal se tam s reprezentanty Vladimírem Coufalem, Jakubem Brabcem a Janem Kuchtou. Podle svých slov tam byl náhodou s dcerou a apeloval na hráče, ať odejdou, byť některé fotky tomu úplně neodpovídaly.

Neumann si vzal čas na to, aby se rozhodl, jak se k celé situaci postaví. Ve čtvrtek se měl vyjádřit. „Nic konkrétního nezaznělo. Musíme respektovat, že je to volený funkcionář. Může se místa buď sám vzdát, nebo by ho musela zbavit mandátu valná hromada,“ přiblížil předseda asociace Petr Fousek.

Neumann by měl skončil ve výkonném výboru. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Dotazovali jsme se, jak se rozhodl. Blíže to nerozváděl a my můžeme těžko mluvit za něj. Sdělil, že nevidí důvod k rezignaci. Je potřeba si říct, že vnímáme i tu negativní odezvu z hnutí, že k něčemu takovému došlo a že tam byl člen výkonného výboru,“ doplnil místopředseda Jiří Šidliák.

Reklama