Hlavní obsah

Šilhavý po pádu ve Švédsku pracuje s týmem na motivaci, ve Walesu dá šanci všem

Vypadli z boje o světový šampionát, o pět dnů později stojí Češi proti Walesu v přípravném zápase, jehož výsledek nic neřeší. Jde ale za tak krátkou dobu vyhnat z hlavy obrovské zklamání? Jak v sobě potlačit splín a najít motivaci? Odpověď na tyto otázky, které si kladou nejen čeští fanoušci, dá národní tým v úterý večer v Cardiffu.

Zklamání přetrvává, z kluků to cítím, říká před zápasem ve Walesu Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Cardiff (od našeho zpravodaje) - „Každý máme vyřazení v hlavě, v každém z nás zanechalo pachuť hořkosti. Ale život jde dál, teď máme další zápas. Na motivaci budeme ještě pracovat v den utkání. Doufám, že v sobě najdeme dostatek sil, abychom ukázali dobrý výkon," uvedl trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý.

„Po takovém emocionálním vypětí nebude jednoduché se motivovat a nastavit se na zápas. Na druhou stranu jsou kluci profíci. Jde přecejen o zápas za národní tým, byť se nejedná o soutěžní," doplnil bývalý stoper Sparty a české reprezentace Milan Fukal, který v Cardiffu před lety absolvoval přípravu národního mužstva v éře kouče Karla Brücknera (0:0).

Motivaci pochopitelně najdou snáz hráči, kteří mají s reprezentačními zápasy minimum zkušeností, nebo vůbec žádné. Jako například útočník Slovácka Václav Jurečka, kterého čeká premiéra.

„Máme v plánu dát příležitost všem hráčům, kteří jsou s námi v Cardiffu. Vašek Jurečka střílí góly, teď na něj v reprezentaci vyšla řada. Jestli je to v sedmadvaceti pozdě? Nevím. Když si vzpomenu na Honzu Kollera, který debutoval v národním týmu déle, a jaký to byl hráč," podotkl Šilhavý.

O svoji budoucnost v národním mužstvu bude usilovat spousta hráčů. Stoper Petrášek (doposud 2 starty), brankář Staněk (2), obránce Zelený (1), záložníci Lingr a Krejčí (oba 1 start). „Věřím, že kluci, kteří nenastoupili ve Švédsku nebo ti, co odehráli jen část zápasu, se budou chtít ukázat," doufá kouč.

Reklama

Související témata: