Hlavní obsah

Trapasů už bylo dost! Vsadí fotbalové Slovensko znovu na českého kouče? Šetřit prý nebude

Fotbalové Slovensko chce rázně řešit situaci okolo národního týmu a prezident tamního fotbalového svazu Ján Kováčik odhalil, že hodlá vsadit na zahraničního trenéra. Zároveň médiím řekl, že na novém kouči nehodlá šetřit. V souvislosti se slovenskou reprezentací se skloňuje i jméno českého trenéra Ivana Haška. „Zatím jsem s ním nejednal. Pravdou je, že chceme zahraničního trenéra a Česko je také cizina," cituje Kováčika server topky.sk.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Fotbalový trenér Pavel Hapal v roli kouče slovenské reprezentace v minulosti nenaplnil stanovené cíle. Povede teď Slovensko další český kouč?

Článek

Slovensko prohrálo v Lize národů dvakrát s Kazachstánem, což šéfové fotbalu i fanoušci brali jako ostudu a potupu. O to intenzivněji je tak vnímána otázka nového kouče národního týmu. „Máme vytipované osobnosti, které by mohly novým trenérem být. V nejbližších dnech bude probíhat komunikace o podmínkách. Okruh je úzký, máme adepta číslo jedna a adepta číslo dvě. Žádné jméno ale říkat nebudu, nebylo by to korektní," poznamenal Kováčik na setkání s médii s tím, že jde o zkušené trenéry.

Ohledně země, z které by měl nový kouč národního týmu být, nechtěl být konkrétnější. Potvrdil jen, že půjde o zahraničního trenéra. „Česko je zahraničí, Itálie je zahraničí, Francie je zahraničí i Nizozemí je zahraničí," prohlásil neurčitě.

Jasno je naopak v tom, že se při hledání trenéra pro slovenskou fotbalovou reprezentaci šetřit nebude. Do nového kouče je svaz ochotný investovat víc prostředků, než to bylo v případě posledních dvou trenérů národního týmu - Slováka Tarkoviče a Čecha Pavla Hapala.

Reklama

Související témata: