Hlavní obsah

V nominaci polských fotbalistů proti Česku nechybí Lewandowski

V nominaci polských fotbalistů na úvodní zápasy kvalifikace mistrovství Evropy v Česku a s Albánií je i uzdravený nejlepší střelec Robert Lewandowski. Nový portugalský trenér osmifinalistů loňského světového šampionátu Fernando Santos povolal 25 hráčů, mezi nimiž překvapivě není zkušený záložník Grzegorz Krychowiak. Schází také obránce Kamil Glik či zraněný útočník Arkadiusz Milik.

Foto: Carl Recine, Reuters

Robert Lewandowski z Barcelony skóruje z penalty proti Manchesteru United.

Článek

Lewandowski se nedlouho před nominací stihl zotavit po svalovém zranění, kvůli němuž za Barcelonu vynechal na začátku března dva soutěžní duely. V posledním utkání o víkendu v Bilbau už nechyběl. Čtyřiatřicetiletý nejlepší střelec španělské ligy zaznamenal za reprezentaci 78 gólů ve 138 zápasech.

Ze základní sestavy Polska na podzimním mistrovství světa v Kataru, kde mužstvo postoupilo ze skupiny do osmifinále, scházejí rekonvalescent zadák Glik a záložník Krychowiak, který má na kontě za národní A-tým 98 startů.

Kvůli zranění není k dispozici útočník Juventusu Turín Milik a nedostalo se ani na Dawida Kownackého, který hraje v dobré formě. Nováčkem v národním celku je záložník Ben Lederman z Čenstochové. Devítka nominovaných hráčů působí v Itálii

Polsko rozehraje kvalifikaci za týden 24. března zápasem v pražském Edenu proti Česku a o tři dny později v druhém utkání pětičlenné skupiny přivítá Albánii. Mužstvo premiérově povede trenér Santos, který čelil českému týmu už vloni coby kouč Portugalska ve dvou vítězných zápasech elitní skupiny Ligy národů.

"Nikdy nekomentuji jednotlivá jména v nominaci. Viděl jsem 17 zápasů polského národního týmu, svým hráčům věřím. Jejich individuální dovednosti jsou na vysoké úrovni. Budeme chtít oba zápasy vyhrát, máme na to," řekl na tiskové konferenci Santos.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články