Hlavní obsah

Juventus - Udinese 1:0Fotbalisté Juventusu v italské lize zdolali Udine a posunuli se na druhé místo

Fotbalisté Juventusu v 17. kole italské ligy porazili Udine 1:0 a poskočili na druhé místo neúplné tabulky. Rozjetý turínský tým v Serii A naplno bodoval poosmé za sebou bez inkasované branky. Fiorentina s reprezentačním záložníkem Antonínem Barákem na lavičce rovněž doma zdolala Sassuolo 2:1. Čtvrtý Inter Milán na hřišti nováčka Monzy v nastaveném čase ztratil vítězství a remizoval 2:2.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Fotbalisté Juventusu v italské lize zdolali Udine 1:0.

Článek

Juventus v prvním poločase výbornou formu z posledních zápasů nepotvrdil, naopak favorita několikrát podržel Szczesny. Jeho brankářský protějšek Silvestri se zase blýskl proti Ruganiho hlavičce.

Krátce po změně stran v dobré pozici akrobatickým kopem minul Kean, ale na další velkou šanci hráči "Staré dámy" dlouho čekali. Až v 86. minutě zblízka rozhodl Danilo po ideální přihrávce střídajícího Chiesy. Osmé Udine protáhlo čekání na výhru na devět kol.

Foto: Claudio Grassi, ČTK/AP

Lautaro Martinez z Interu Milán oslavuje svůj gól proti Monze.

Všechny branky ve Florencii padly ve druhém poločase. Domácí Saponara krátce po příchodu na hřiště otevřel skóre, v 57. minutě odpověděl Berardi z pokutového kopu. Těsně před koncem zahráli rukou v šestnáctce i hosté a další střídající hráč "Fialek" González penaltu také proměnil. Fiorentina se posunula na deváté místo, Sassuolo je na 16. příčce.

Foto: Massimo Paolone/, ČTK/AP

Fotbalisté Fiorentiny se radují z branky

Inter poslal do vedení v 10. minutě Darmian, hned za minutu srovnal Ciurria. Ještě v úvodní půli hostům vrátil vedení argentinský mistr světa Martínez po chybě obránce Marího. "Nerazzurri" ale pojistku nepřidali a ve třetí minutě nastavení vyrovnal Caldirola, odchovanec Interu. Monza drží 14. místo.

Italská fotbalová liga - 17. kolo:
Fiorentina - Sassuolo 2:1 (48. Saponara, 90.+1 González z pen. - 57. Berardi z pen.),
Juventus Turín - Udine 1:0 (86. Danilo),
Monza - Inter Milán 2:2 (11. Ciurria, 90.­+3 Caldirola - 10. Darmian, 22. Martínez).

Reklama