Hlavní obsah

Lukáš Jarolím odchází ze Slavie do italské Sieny

PRAHA

Fotbalista Lukáš Jarolím odchází ze Slavie do italského prvoligového týmu AC Siena. Třicetiletý záložník, dosavadní kapitán českého vicemistra, podepsal s patnáctým klubem uplynulé sezony Serie A dvouletou smlouvu. ČTK to v sobotu řekl Ondřej Zlámal z tiskového oddělení pražského klubu.

Článek

Jarolímovi, který si v minulosti vyzkoušel zahraniční angažmá ve francouzském Sedanu a v německém druholigovém Fürthu, skončí ve Slavii k poslednímu červnu smlouva. Již dříve se vyjádřil, že pokud by mu přestup do Itálie nevyšel, zůstal by v pražském klubu, který bude v kvalifikaci usilovat o start v Lize mistrů.

"Italská liga je pro mne velkou výzvou, kdyby se nejednalo o takovou nabídku, zůstal bych ve Slavii, se kterou jsem byl domluvený na podmínkách nové smlouvy," uvedl záložník pro klubové internetové stránky.

Siena projevila o českého středopolaře zájem poté, co se v posledním kole zachránila díky vítězství nad Laziem Řím v italské lize. U týmu pak i přes udržení v nejvyšší soutěži skončil trenér Mario Beretta, jeho nástupce zatím není znám. Mužstvo zahájí přípravu až 11. července, takže Lukáš Jarolím mohl po zdravotní prohlídce a podpisu smlouvy odcestovat z Itálie na dovolenou na Krétě.

Za Slavii hrál Lukáš Jarolím nejprve v letech 1994 až 1997, kdy nastoupil ve 20 zápasech a vstřelil jednu branku. V roce 2005 se do Slavie vrátil, za dvě sezóny pod vedením svého otce Karla Jarolíma odehrál 57 ligových utkání a dal devět gólů. Působil také v Chebu, Příbrami, Českých Budějovicích, Mladé Boleslavi a Slovácku, celkem v lize odehrál 242 zápasů a nastřílel 27 branek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články