Hlavní obsah

Inter - Cagliari 1:0Nerazzurri vedou italskou ligu o 11 bodů

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán vyhráli v neděli v italské lize jedenácté utkání po sobě. "Nerazzurri" porazili ve 30. kole díky brance Mattea Darmiana Cagliari 1:0 a tabulku vedou o 11 bodů před městským rivalem AC. Obhájce titulu Juventus Turín porazil FC Janov 3:1 a na třetím místě zaostává o další bod.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Kouč Interu Milán Antonio Conte a Romelu Lukaku slaví gól.

Článek

Svěřenci trenéra Antonia Conteho se proti Cagliari, které je na první sestupové příčce, prosadili v 77. minutě. Darmian si naběhl na přihrávku Hakimího a zblízka zakončil do prázdné branky.

Inter neprohrál 14 kol za sebou a znovu se přiblížil prvnímu mistrovskému titulu od sezony 2009/10. "AC Milán v sobotu porazil Parmu, proto bylo důležité Cagliari porazit a udržet mezi námi stejný bodový rozdíl. Mnoho z mých hráčů ještě takový tlak nezažilo. Jsem opravdu spokojený s tím, jak si vedeme. Za poslední dvě sezony jsme se ohromně zlepšili," řekl Conte pro streamovací službu DAZN.

"Nechci se zastavit a počítat, kolik utkání zbývá k zisku titulu. Ještě jsme úkol nedokončili. Vyhráli jsme tři klíčová utkání v osmi dnech, ale pořád zbývá osm kol," dodal jednapadesátiletý rodák z Lecce.

Jankto i Barák bez výhry

Za Juventus se prosadili v první půli Kulusevski a Morata. Po přestávce snížil Scamacca, jenž na březnovém mistrovství Evropy do 21 let skóroval i proti Česku. "Stará dáma" ale drama nepřipustila a McKennie stanovil konečné skóre.

O bod za Juventusem je po výhře 3:2 na hřišti Fiorentiny Bergamo. Za hosty v první půli dvakrát skóroval Zapata, po přestávce srovnal rovněž dvěma zásahy Vlahovič. Atalantě přiřkl čtvrtou výhru v Serii A za sebou proměněnou penaltou Iličič.

Český reprezentant Jakub Jankto musel se Sampdorií Janov strávit domácí prohru s Neapolí 0:2, o níž rozhodli Ruiz a Osimhen. Porážku zažil i další český záložník Antonín Barák, jehož Verona podlehla Laziu Řím 0:1. O triumfu hostů rozhodl ve druhé minutě závěrečného nastavení Milinkovič-Savič.

AS Řím porazil Boloňu 1:0 a v lize vyhrál po třech kolech. O triumfu čtvrtfinalisty Evropské ligy rozhodl před koncem prvního poločasu Mayoral.

Italská fotbalová liga - 30. kolo
Inter Milán - Cagliari 1:0 (77. Darmian)
Hellas Verona - Lazio Řím 0:1 (90.+2 Milinkovič-Savič)
Juventus Turín - FC Janov 3:1 (5. Kulusevski, 22. Morata, 70. McKennie - 49. Scamacca)
Sampdoria Janov - Neapol 0:2 (35. Ruiz, 87. Osimhen)
AS Řím - Boloňa 1:0 (44. Mayoral)
Fiorentina - Bergamo 2:3 (57. a 66. Vlahovič - 13. a 40. Zapata, 70. Iličič z pen.)

Reklama