Hlavní obsah

Smůla, debut se odkládá. Česká posila má po návratu do Itálie pozitivní test

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vsadil všechno na jednu kartu. Nabídky z jiných zemí i z tuzemska po předčasném konci v Brescii odmítal, měl před sebou pouze vidinu návratu do Itálie. Proto se v zimě zapojil do přípravy s mateřskou Příbramí, aby se udržel ve formě. Risk mu vyšel, fotbalový obránce Aleš Matějů ve čtvrtek posílil Benátky, nováčka italské Serie A. Těšil se hned na sobotní zápas na hřišti FC Turín, debut v novém dresu ovšem musí odložit. Českého reprezentanta zastavil pozitivní test na koronavirus.

Foto: Sport Invest

Obránce Aleš Matějů bude hrát za Benátky (vlevo sportovní ředitel klubu Mattia Collauto).

Článek

Itálii si prostě vysnil a návrat do ní probral také s reprezentačním trenérem Jaroslavem Šilhavým.

Co na tom, že Benátky jsou v tabulce až osmnácté a hrají o úprk ze sestupové pozice.

„Jsem rád, že jsem mohl zůstat v Itálii, a když jde navíc o Serii A, ještě lepší. Návrat do Itálie je také pozitivní z hlediska jazyka a adaptace. Nabízel se i návrat do Česka, ale když jsem rozvázal smlouvu v Brescii, byla priorita zůstat v zahraničí," má Aleš Matějů jasno.

Dobrá prověrka před EURO, tak viděl Aleš Matějů duel s Němci. Mohli jsme podat lepší výkonVideo: Sport.cz, FAČR

Bezprostředně po podpisu smlouvy ovšem narazil na problém posledních týdnů a měsíců. Měl pozitivní test na koronavirus, debut musí odložit. Pětadvacetiletý český reprezentant zamířil do karantény a nestihne sobotní duel na hřišti FC Turín.

„Aleš Matějů měl pozitivní test na koronavirus, do přímého kontaktu s ostatními členy týmu se nedostal. Nyní je v souladu se zdravotním protokolem v izolaci," avizuje nováček italské ligy na svém webu.

Matějů v lednu předčasně skončil v druholigové Brescii a ve čtvrtek jako volný hráč podepsal v Benátkách smlouvu do konce sezony s opcí. Desetinásobný reprezentant ale nyní kvůli covidu přijde o duel proti spoluhráči z národního týmu Davidu Zimovi, jenž nastupuje za Turín.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články