Hlavní obsah

VIDEO: Nedvěd dvěma parádními góly pomohl Juventusu k bodu

PRAHA

Bývalý český fotbalový reprezentant Pavel Nedvěd znovu ukázal, jak je i v pětatřiceti letech pro Juventus Turín nepostradatelný. Byl to právě Grande Paolo, který dvěma povedenými trefami proti Lecce zajistil v nedělním 34. kole italské Serie A Staré dámě bod za remízu 2:2, i když domácí sahali do poslední minuty po vítězství. Radost z výhry nepoznali již v pěti zápasech po sobě.

Článek

Až gól Castilla v 90. minutě znamenal, že Juventus proti Lecce tři body nezíská. Staré dámě pomohl dvěma góly v rozmezí třinácti minut ve druhém poločase otočit skóre Nedvěd, poté co se hosté dostali překvapivě do vedení již v jedenácté minutě zásluhou Konana.

Bývalý hráč Spary a Lazia zavelel k obratu proti předposlednímu týmu v 54. minutě, kdy po přihrávce Amauriho napálil míč zpoza vápna po zemi. Hostující brankář na jeho střelu reagovat nedokázal. Při druhé brance si Nedvěd z levé strany zaběhl do vápna za obranu, kam dostal milimetrový pas, jenž zužitkoval povedenou střelou. Gólman Lecce si na míč sice sáhnul, ale cestě do sítě už zabránit nedokázal.

Juventus ovšem o výhru přišel ve třetí minutě nastavení, kdy domácí obrana neuhlídala Castilla, jenž hlavičkou z malého vápna rozhodl o konečné remíze 2:2. Čtyři kola před koncem tedy drží Stará dáma třetí pozici zaručující účast v  Lize mistrů, přičemž na čtvrtou Fiorentinu má pětibodový náskok.

Někdejší nejlepší hráč Evropy Pavel Nedvěd si v letošním ročníku připsal již sedmou úspěšnou ligovou trefu. Celkově má na kontě devětadevadesát ligových branek a do magické stovky zaručující vstup do prestižního českého Klubu ligových kanonýrů mu tak zbývá již pouze jeden jediný gól.

Reklama

Související témata: