Hlavní obsah

Sima číslo 2, raketa z Nigérie i korejské eso. Zazářili ve druhé lize a přes zimu povýšili o patro výš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá liga, taky liga? Pro prvoligové skauty rozhodně. I ve FNL se dá najít atraktivní zboží pro nejvyšší soutěž, důkazem bylo obchodování v zimní pauze. V kurzu byli hlavně mladí cizinci. Sport.cz vybral pět nejzajímavějších zimních přesunů z druhé ligy do první, jejíž jarní část o víkendu začíná.

Foto: FK Mladá Boleslav

Záložník Vasil Kušej si v dresu Mladé Boleslavi poprvé zahraje Fortuna ligu.

Článek

Vasil Kušej (z Prostějova do Mladé Boleslavi). Že si v české lize poprvé zahraje až ve dvaadvaceti? Nedivte se, už jako teenager vyměnil rodné Ústí nad Labem za Drážďany. Maličký záložník má za sebou povedený rok a půl v Prostějově, na podzim stihl pět gólů a šest asistencí. Zájem mělo víc adres z první ligy a nakonec si plácl s Boleslaví, kde bude hrát i o nominaci na letní EURO jednadvacítek.

Rafiu Durosinmi (z Karviné na hostování do Plzně). Nigerijský rychlík to v zimě vzal přes celou republiku, v týmu českých šampionů bude čelit konkurenci nejlepšího plzeňského střelce Tomáše Chorého či reprezentanta Matěje Vydry. Čahoun z Lagosu má ve dvaceti potenciál dál růst, chválí ho i kouč Michal Bílek: „Pokaždé, když v zimě nastoupil, ukázal velkou sílu." Do Plzně přišel na půlroční hostování s opcí.

Babacar Sy (z Táborska do Slavie a na hostování do Teplic). Šel po prověřené trase. Jako Abdallah Sima, jenž předloni vyměnil Eden za Anglii a teď je doma ve francouzském Angers. Dvě paralely: oba jsou Senegalci a oba Slavia vykoupila z Táborska po pouhém půlroce ve druhé lize. Babacar Sy (22) může hrát na hrotu i na křídle a ligové zkušenosti bude sbírat v Teplicích, kam ho slávisté poslali na hostování do konce sezony.

Kim Sung-pin (z Dukly do Slovácka). „Talent, který jsme sledovali delší dobu." Takhle korejskou posilu uvedl slovácký sportovní ředitel Veliče Šumulikoski. Energický ofenzivní záložník přišel do Prahy už v osmnácti a na Julisce vydržel skoro čtyři roky. V Dukle k pěti podzimním trefám přidal tři asistence, ve Slovácku vyfasoval dres s číslem 18 a uvedl se gólem v lednovém přáteláku s Hajdukem Split.

Qadri Adediran (z Dukly do Českých Budějovic). Jeho nový trenér Tomáš Zápotočný o něm nadšeně vypráví: „Bude to raketa." Dvaadvacetiletý nigerijský útočník je v Česku rok a půl, nejvíc se mu povedl loňský podzim. Za áčko a béčko Dukly nastřílel dohromady sedm gólů a řekl si o přestup do Budějovic, které na podzim měly třetí nejslabší ofenzivu v lize. Napodobí v Dynamu gólovou show svého krajana Fortuna Basseye z podzimu 2021?

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.