Hlavní obsah

Zatím jen jedna ztráta. Šilhavý si od Lvíčat před jejich EURO znovu vypůjčil slávistické eso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až bude v pondělí před polednem představovat finální nominaci na EURO v Gruzii, hlas trenéra české jednadvacítky Jana Suchopárka by mohl znít docela spokojeně. Ze složení reprezentačního áčka pro evropskou kvalifikaci na Faerských ostrovech a přátelák v Černé Hoře se dá vyčíst, že Suchopárek mohl mít správně ostré lokty. Na rozdíl od březnového srazu přišel jen o jednu důležitou tvář – a ani tohle by nemuselo být definitivní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický obránce David Jurásek figuruje v červnové nominaci reprezentačního áčka.

Článek

Za normálních okolností by kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý mohl vybrat několik zajímavých mládenců z jednadvacítky a otestovat je v Černé Hoře. Termín i soupeř by na to byl ideální. „Pochopitelně by se to nabízelo, kluci by se mohli předvést," připustil Šilhavý na páteční nominační tiskovce.

Jenže se blíží EURO jednadvacítek, kde českou partu čeká našlapaná skupina s Anglií, Německem a Izraelem. První zápas Lvíčata hrají 22. června čili pět dnů po kvalifikační bitvě áčka na Faerských ostrovech a dva dny po zastávce v Černé Hoře.

Zatímco v březnu si Šilhavý z jednadvacítky vypůjčil jmenovce Davida s Matějem Juráskem, Martina Vitíka a Tomáše Čvančaru, tentokrát ukázal jen na jednoho z nich. „S Honzou Suchopárkem jsme se domluvili akorát na Davidu Juráskovi, ostatní jsme mu nechali," řekl Šilhavý.

Dynamický levý bek Jurásek v končící sezoně patřil ke slávistickým pilířům a mluví se o zájmu zahraničních adres. Nadchl i při premiéře v reprezentačním áčku, když hned zkraje kvalifikačního prologu s Polskem nahrál na gól parťákovi z jednadvacítky Čvančarovi.

Teď Jurásek patří do skupiny hráčů, která s Šilhavého týmem absolvuje jen cestu na Faerské ostrovy. Po návratu se v Praze spolu s dalšími pěti borci od výpravy odpojí. Teoreticky by pak mohl v pohodě stíhat i cestu do Gruzie, ovšem kouč Suchopárek už v březnu vzkázal: „Nepřichází v úvahu, že by hráči, kteří budou v áčku, s námi jeli na mistrovství Evropy." Trvá na tom? Uvidí se v pondělí, klíčový je samozřejmě i pohled Slavie.

Dá se čekat, že 19. června nastoupí do letadla směr Batumi opory z úspěšné kvalifikace v čele s brankářem Matějem Kovářem, stoperem Vitíkem či kapitánem Filipem Kaločem z Baníku. A ještě jedno žhavé téma: vejde se do nominace sparťanský útočník Tomáš Čvančara? Má za sebou životní sezonu, jenže na konci jara kvůli svalovým problémům měsíc nehrál. V ligové rozlučce s Plzní překvapivě naskočil na závěrečných osm minut a třeba nakonec bude dostupný i pro jednadvacítku, za kterou nastoupil zatím jen třikrát.

Reklama