Hlavní obsah

Johnson přišel kvůli účasti v nové golfové sérii o významného sponzora

Bývalá světová golfová jednička Dustin Johnson přišel kvůli účasti na nadcházejícím turnaji nové série LIV Golf v Londýně o významného sponzora. S americkou hvězdou ukončila spolupráci Royal Bank of Canada. Ze stejného důvodu už nebude společnost podporovat ani někdejšího šampiona US Open Graemea McDowella ze Severního Irska.

Foto: Matt York, ČTK/AP

Dustin Johnson při nedávném turnaji v Southern Hills Country Clubu.

Článek

Vítěz US Open z roku 2016 a Masters z roku 2020 Johnson měl s RBC smlouvu od roku 2018. "Byl důležitým členem našeho týmu. I když jsme jeho rozhodnutím velmi zklamaní, přejeme mu hodně štěstí," uvedla bankovní společnost v prohlášení, které zveřejnil web Sportico. RBC je zároveň jedním z partnerů PGA Tour, které chce nová lukrativní série financovaná ze Saúdské Arábie konkurovat.

Vedení elitního amerického okruhu již dříve hráčům pohrozilo disciplinárními postihy, pokud se do nové soutěže zapojí. Ve středu, kdy byl zveřejněn seznam účastníků londýnského turnaje, zástupci PGA Tour toto varování zopakovali. Komisionář Jay Monahan podle ESPN informoval agenty hráčů, že účast v obou seriálech není přípustná.

Ve startovním poli londýnského turnaje LIV Golf figurují také Angličané Lee Westwood, Ian Poulter a Richard Bland, Španěl Sergio García, Američan Kevin Na, Němec Martin Kaymer a Jihoafričané Louis Oosthuizen a Branden Grace.

Turnaj s dotací 25 milionů dolarů se termínově kryje s akcí PGA Tour Canadian Open, které má dotaci 8,7 milionu dolarů. Vítěz v Londýně získá prémii čtyři miliony dolarů, v Torontu inkasuje nejlepší hráč 1,57 milionu dolarů.

Reklama

Související témata: