Hlavní obsah

České házenkářky odehrají kvalifikační turnaj o OH v dubnu ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České házenkářky v kvalifikaci o olympijské hry nebudou mít výhodu domácího prostředí. Jeden ze čtyřčlenných turnajů o účast v Paříži uspořádá v dubnu Španělsko, uvedla na svém webu mezinárodní federace IHF. Dalšími dvěma soupeři českého týmu budou Argentina a Nizozemsko, místo na olympiádě si zajistí první dva celky.

Foto: David Švarc/Česká házená

Norský trenér českých házenkářek Bent Dahl.

Článek

Češky budou o účast na olympijských hrách bojovat poprvé v samostatné historii. Do kvalifikace je dovedl norský trenér Bent Dahl, který s nimi na prosincovém mistrovství světa osmým místem vyrovnal maximum od rozdělení federace.

Národní tým se představí v jedné ze tří čtyřčlenných kvalifikačních skupin. „Český“ turnaj bude hostit pobřežní město Torrevieja, kde žije 83 tisíc obyvatel. Skupina se odehraje od 11. do 14. dubna, přesný rozpis zápasů zatím není znám.

Se všemi třemi soupeřkami se Češky utkaly na loňském světovém šampionátu. Zatímco Argentinu a velmi překvapivě i Španělsko porazily, s Nizozemskem vysoko prohrály. Dahlovy svěřenkyně budou v kvalifikaci spíše outsiderem spolu s Argentinou.

„Olympiáda je sen. Věřím, že každá z hráček o tom sní. Budeme muset vzít naši šanci oběma rukama, nohama i vším ostatním a bojovat až do úplného konce. Žádný tlak ale nevnímáme. Upřímně největší tlak máme sami na sebe, uvnitř týmu. Chceme být kvalitní celek a předvést se na velké scéně. Vnější tlak je normální a nedopadá na nás,“ uvedl v tiskové zprávě Dahl.

Reklama

Související témata: