Hlavní obsah

Další turbulentní sezona Zlína. Udobřovat si naštvané fanoušky v play off není rozhodně masochismus, tvrdí Köhler

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem zvedli po finálové sérii se Vsetínem nad hlavy pohár pro vítěze první ligy, ale nyní se role vyměnily. Zlínští hokejisté museli po úterním duelu, v němž padli v soupeřově hale 0:2, jen přihlížet, jak se z prvenství a postupu do baráže o extraligu proti Kladnu raduje po vítězství 4:1 na zápasy jejich blízký rival. Ve tváři devětatřicetiletého kapitána Beranů Bedřicha Köhlera se proto zračilo zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zklamaní zlínští hokejisté po prohře 0:2 v posledním finálovém utkání první ligy ve Vsetíně.

Článek

Jak se vám finálový nezdar skousává?

Samozřejmě, že dost těžce. Nechtěli jsme pochopitelně prohrát. Nechali jsme na ledě všechno, avšak Vsetín byl tentokrát o kousek lepší.

Nechyběly vám po sedmizápasové semifinálové sérii s Litoměřicemi proti Zlínu síly?

Možná se únava projevila v úvodním zápase, k němuž jsme nastoupili jen po dvou dnech volna. Pak už mi přišlo, že rozdíl mezi oběma týmy nebyl nijak zásadní.

Čím se tedy Vsetínští prosadili?

Mám pocit, že si vzali ponaučení z loňska. Byli mimořádně koncentrovaní a disciplinovaní. Šli si za tím důsledně.

Co rozhodlo o vaší porážce v úterním pátém střetnutí finálové série ve Vsetíně?

Asi závěr druhé třetiny. Vynutili jsme si v přesilovce obrovský tlak, avšak dvakrát jsme nedopravili puk ani do prázdné vsetínské brány. Domácí se pak v poslední části zatáhli a nám už se jejich defenzívu nepodařilo překonat. Zvlášť když přidali z brejku druhý gól. Potřebovali jsme si poté pomoct nějakou lacinou kontaktní brankou, avšak ta bohužel nepřišla.

Jak se vám hrálo v úmorném vedru?

Mně to vyhovovalo. Kvalita ledu se kvůli tomu postupně znatelně horšila, a tak se stíraly rozdíly v bruslení. Já jsem špatný bruslař, takže to pro mě byla výhoda. (úsměv).

Považujete za neúspěch, že jste na rozdíl od minulé sezony tentokrát Vsetín ve finále první ligy nepřehráli?

Je to sport a nejde pořád vítězit. Máme za sebou další turbulentní sezonu, která se hodně podobala té předchozí. Na podzim se nám zase nevedlo, a tak přišla opět výměna trenéra. Určitě to ale od nás není žádný masochismus plácat se zkraje sezony ve spodní polovině tabulky a pak si naštvané fanoušky udobřovat v play off.

Jak tedy sezonu hodnotíte?

Mírně kladně. Jen škoda, že jsme neudělali krok nebo ještě lépe dva kroky navíc. Měli jsme dobrou partu, rádi jsme společně trávili čas na trénincích i v kabině. A hrát play off před plným zimákem je pro všechny velká zábava. Hrozně moc jsem si každé utkání užíval.

Budete se bavit hokejem ve Zlíně i v příští sezoně?

Ano. Hodlám si kariéru ještě o rok prodloužit.

Reklama