Hlavní obsah

Motivace ukončit finále před svými fandy je obrovská. Na 100. branku v dresu Vsetína ale Jonák nemyslí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeli si do Zlína aspoň pro jedno vítězství, ale přivezli si hned dvě. Vsetínští hokejisté vedou ve finále prvoligového play off 3:1 na zápasy a v úterý si už mohou zajistit prvenství ve druhé nejvyšší soutěži. A tím pádem i právo vyzvat v barážovém souboji o extraligu Jágrovo Kladno.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vsetínští hokejisté věří, že si v úterý před svými fandy zopakují pozápasovou radost z utkání ve Zlíně.

Článek

„Jsme samozřejmě spokojeni. Před zlínským dvojzápasem bychom brali i jednu výhru, ale máme dvě. Takže paráda,“ tvrdí útočník Vsetína Vít Jonák.

K triumfu ve druhém střetnutí v Baťově městě přispěl gólem, který domácím ležel hodně v žaludku. „Byl tam vysoký odražený puk. Zlíňané se po něm marně natahovali i rukama. Dopadl před brankáře Hufa a já do něj prostě plácl. Byl to takový pro mě typický gól. Jiné než z brankoviště moc nedávám,“ usmál se.

Na rozdíl od loňské finálové série první ligy mají tentokrát navrch Vsetínští. „Zase to jsou derby, jak mají být. Bojuje se o každý metr ledu. Prostě reklama na hokej. To, že jsme zatím o fous lepší, je především o detailech. Možná máme prozatím trochu víc sil. A jsme asi o něco zkušenější a odolnější než před rokem,“ domnívá se Jonák, který se stihl po zranění vrátit do sestavy svého týmu v pravý čas na klíčové období sezony.

Jeho celek čeká v úterý od 18 hodin ve finálové sérii první ligy ještě poslední vítězný krok, který bývá mnohdy nejtěžší. Netají, že motivace zvednout nad hlavy pohár pro prvoligového premianta před vsetínskými fanoušky Na Lapači je obrovská.

„Půjdeme si za tím, abychom finále už ukončili. Zároveň vstoupíme do zápasu s velkou pokorou vyváženou sebevědomím. Věříme, že nás bude hnát plné hlediště. Naši fanoušci jsou úžasní,“ cení si Jonák. Jediná branka ho dělí od toho, aby završil stovku vstřelených gólů ve vsetínském dresu. „Vím o tom, ale vůbec na to teď nemyslím,“ jednoznačně preferuje před jubilejní trefou týmový úspěch.

Začátek úterního pátého finálového duelu byl kvůli velkému teplu posunut o půlhodinu na 18 h. „Uvidíme, jaký vliv bude mít počasí na kvalitu ledu. Je ale docela nepříjemné v tom vedru hrát, síly ubývají rychleji. Spodní prádlo si můžeme po zápase ždímat,“ usmál se Jonák. „Podmínky jsou ale pro všechny stejné,“ dodal smířlivě.

Pokud vsetínští hokejisté poslední krok zvládnou, bude muset klubové vedení rozhodnout, kde Valaši domácí barážové duely proti Kladnu odehrají. Baráž totiž spadá pod režim extraligy, a stadion ve Vsetíně nesplňuje ve všech ohledech podmínky pro nejvyšší soutěž. Vsetínští sice stále doufají ve výjimku, ta ale není příliš pravděpodobná. Domácí azyl by tak aktuálně mohli najít především v Třinci a nově je ve hře také brněnská aréna Komety.

Reklama