Hlavní obsah

Hokejisté Dukly Jihlava nemají v první lize konkrétní cíl

JIHLAVA

Bez konkrétního cíle, ale se sázkou na mladé hokejisty vstoupí do nové prvoligové sezony Dukla Jihlava. Vedení dvanáctinásobného mistra republiky považuje za důležité, že klub zatím výrazněji nepocítil finanční krizi a pracuje s téměř stejným rozpočtem jako v minulé sezóně.

Foto: Vladimír Borgula

Fanoušci Dukly Jihlava. Ilustrační foto

Článek

"Samozřejmě také s finanční krizí bojujeme, ale zatím nám ani jeden z partnerů neřekl, že úplně končí," uvedl na dnešní tiskové konferenci šéf klubu Bedřich Ščerban. Před rokem Dukla hospodařila s částkou 36 miliónů korun.

"Neřekli jsme si, že musíme skončit do nějakého konkrétního místa. Máme v plánu jít co nejvýš, ale ne na úkor naší koncepce. Dál budeme dávat šanci mladým klukům, nebudeme závislí jenom na střídavých startech a nemíníme sem brát extraligové posily za každou cenu," dodal Ščerban.

Také hlavní kouč Josef Augusta se konkrétním cílům brání. "Chceme hrát hokej pro diváky, tak jako se nám to dařilo v Tipsport cupu. To je pro nás největší odměna. Prostě máme v plánu hrát tak, aby soupeř, který u nás bude chtít vyhrát, musel předvést ne stoprocentní, ale minimálně stodvacetiprocentní výkon," poznamenal Augusta.

Novými posilami Dukly jsou Jiří Dobrovolný, který přichází z Plzně na střídavý start, Marek Chvátal (Znojmo), na hostování Jonáš Fiedler (Mladá Boleslav) a Marek Benda (Karlovy Vary). Na přestup přišli Tomáš Čachotský (Znojmo), Pavel Březina (Slavia Praha), Milan Takáč, Juraj Minčák (oba Michalovce), hostování v jiných klubech ukončili Martin Krupka (Mladá Boleslav) a Petr Štrach (Vrchlabí).

Reklama

Související témata: