Hlavní obsah

Hokejisté Ústí už vedou první ligu o osm bodů

PRAHA

Hokejisté Ústí nad Labem vedou tabulku první ligy už o osm bodů. Úřadující vítězové soutěže v sobotu porazili 6:3 Hradec Králové a využili zaváhání druhé Olomouce, která ve šlágru 20. kola prohrála 1:3 v Chomutově.

Článek

Ústí splnilo na domácím ledě roli favorita. V úvodní třetině získali Severočeši dvoubrankové vedení díky trefám Hampla a exhradeckého Roubíka v rozmezí 52 sekund. Ve druhém dějství zvýšili na rozdíl tří branek, ale ve třetí části Východočeši zápas zdramatizovali dvěma využitými přesilovkami. Vítězství Lvů pečetil v předposlední minutě při hradecké power-play do prázdné branky Rod.

V Chomutově byl dvě třetiny lepší domácí tým a olomoucký Kašík musel často dokazovat, proč je nejlepším brankářem soutěže. Překonali ho pouze ve 13. minutě v přesilovce Macháček a naopak v oslabení ve 31. minutě Grof. Odpověď Olomouce byla blesková, za 37 sekund snížil Šlahař. V poslední třetině se musel víc otáčet domácí brankář Hanuljak, ale gól nepustil. Naopak Chomutov v předposlední minutě pečetil do prázdné branky první prohru Olomouce po šesti vítězných zápasech. Piráti se k Hanákům dotáhli na rozdíl bodu.

O svém desátém vítězství v řadě na Horáckém stadionu rozhodli jihlavští hokejisté už během první části zápasu proti Benátkám. Domácí poslal do vedení v 10. minutě Mikšovský, který zužitkoval nájezd tři na dva. Za 45 sekund ale bylo vyrovnáno, když blafákem překonal Halmošiho Skořepa. O minutu později už zase vedla Dukla zásluhou Jeslínka. Necelou minutu před koncem první třetiny stál na konci pohledné kombinační akce Domin - 3:1. Ještě do přestávky se stihl prosadit prakticky ze samostatného nájezdu Čachotský. To už bylo na Blažíčka v brance hostí moc a přenechal místo Nedvídkovi. Další branku si Jihlavané schovali až na konec prostřední třetiny. Po odrazu dopravil puk do sítě Karpov. Necelých deset minut před koncem se od modré prosadil i Kaláb a stanovil konečné skóre na 6:1.

V jednoznačném zápase proti Mostu, kdy měli domácí po celé utkání více ze hry a hosty držel dlouho nad vodou jen fantasticky chytající lotyšský reprezentant Lusinš, se dočkal Šumperk jasné výhry 6:1. Hosté vedli zásluhou Látalovy rány od modré, obrat načal Mičulka a klíčové byly dva góly krátce po polovině zápasu. Nejprve Hulva a po něm kapitán Holík strhli skóre na šumperskou stranu. V souboji nováčků pak Draci dokázali zápas dotáhnout do poklidného vítězství.

Hned po změně trenérů uspěly týmy Písku a Havlíčkova Brodu. Jihočeši pod vedením tandemu Řeháček, Bělohlav porazili 2:1 Kadaň, Rebel s dvojicí Dvořák, Chalupa na střídačce zdolal 5:2 Beroun.

První hokejová liga - 20. kolo:
Havlíčkův Brod - Beroun 5:2 (3:2, 1:0, 1:0), Šumperk - Most 6:1 (0:1, 3:0, 3:0), Chomutov - Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0), Jihlava - Benátky nad Jizerou 6:1 (4:1, 1:0, 1:0), Písek - Kadaň 2:1 (1:0, 0:1, 1:0), Třebíč - Litoměřice 1:3 (1:0, 0:1, 0:2), Ústí nad Labem - Hradec Králové 6:3 (2:0, 2:1, 2:2).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články