Hlavní obsah

Kladenští mají mečbol. Musíme to urvat, do Jihlavy se už vracet nechceme, velí obránce Baránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výkony kladenských hokejistů v barážových duelech na Vysočině se lišily jako den a noc. Zatímco ve čtvrtek za jihlavským týmem výrazně zaostávali a zaslouženě padli, o den později odvedli Dukle porážku i s úroky. Rytíři uštědřili soupeři debakl 7:2 a v sérii vedou 3:1 na zápasy. Obránce Středočechů Marek Baránek věří, že jeho mužstvo v čele s Jaromírem Jágrem v pondělí v chomutovském azylu definitivně výhrou stvrdí záchranu v extralize.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Marek Baránek z Kladna.

Článek

V čem se lišil z pohledu vašeho celku páteční duel v Jihlavě od čtvrtečního?

S klukama jsme si řekli, že tak špatně jako ve čtvrtek rozhodně hrát nemůžeme. Podali jsme úplně jiný výkon. Mnohem lepší. Navíc jsme se dokázali vyvarovat zbytečných faulů. A naše přesilovky se nám dařilo využívat. Je super, že jsme to urvali, a že máme mečbol.

Jak utkání ovlivnilo vyloučení ruského brankáře Dukly Žukova, který bodl špičkou hokejky Berana do břicha a musel po vyloučení do konce zápasu už v sedmnácté minutě z ledu?

Dostal ještě i pět minut, Beran dvě. Věděli jsme, že budeme mít tříminutovou početní výhodu. Povedlo se nám ji proměnit hned dvakrát. Odskočili jsme na 3:1, a přestože domácí ještě snížili, vítězství jsme si tentokrát vzít nenechali. Naše tři góly z přesilovek se ukázaly jako klíčové.

A nebylo pro celou sérii klíčové také vyloučení Žukova, protože za píchnutí hokejkou může dostat ještě i dodatečný trest?

Netuším, jak to je. Uvidíme, jestli bude Žukov v pondělí u nás v jihlavské bráně. Už z jeho absence v zápase v Jihlavě jsme ovšem hodně vytěžili. Bylo znát, že jeho nucený odchod byl pro hokejisty Dukly velkou ranou.

V pondělí můžete v Chomutově baráž vítězstvím zakončit. Co od pátého duelu série očekáváte?

Zregenerujeme a na další utkání se důkladně připravíme. Je supr, že hrajeme doma. Musíme utkání urvat. Vracet se ještě jednou do Jihlavy se už nikomu z nás nechce.

V závěru druhého jihlavského střetnutí se zdálo, že na tom začínáte být líp fyzicky...

Zatímco ve čtvrtek byli Jihlavští hodně živí, druhý den to trochu vypadalo, že už malinko tahají nohy. Je možné, že jim síly začínají ubývat. Nelze z toho ovšem vyvozovat žádné závěry. V pondělí se uvidí, jak na tom oba týmy jsou.

Reklama

Související témata: