Hlavní obsah

Město Zlín vypíše výběrové řízení na odkup podílu v hokejovém klubu Berani

Město Zlín vypíše výběrové řízení na odkup podílu v hokejovém klubu Berani Zlín. ČTK to dnes sdělil mluvčí zlínské radnice Tomáš Melzer. Město má ve společnosti Berani Zlín podíl 49 procent, 41 procent má zapsaný spolek HC Berani Zlín a deset procent společnost PSG.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Činovníci zlínských Beranů.

Článek

"Rada města Zlína schválila v srpnu letošního roku záměr prodeje obchodního podílu statutárního města Zlína ve společnosti Berani Zlín, s.r.o. Město Zlín následně písemně oslovilo zbylé společníky dané obchodní společnosti, zapsaný spolek HC Berani Zlín a společnost PSG a.s., s žádostí o vyjádření, zda mají zájem o navýšení svého podílu v klubu," uvedl mluvčí.

Spolek podle primátora Jiřího Korce (ANO) reagoval, že aktuálně nemá o podíl města zájem. "Společnost PSG projevila zájem o celý podíl města, ovšem předložená nabídka, s ohledem na výši nabídnutého pravidelného ročního příspěvku, by podle nás nezajistila dlouhodobou stabilitu A týmu Beranů. Na jednání Rady města Zlína tak bude dne 17. října předložen materiál, na jehož základě bude vyhlášeno veřejné výběrové řízení na potenciálního nabyvatele obchodního podílu města ve společnosti Berani Zlín, s.r.o. Naším cílem je získat silného partnera, který zajistí klubu v budoucích letech finanční stabilitu," uvedl Korec.

Sponzorský příspěvek města na A tým je podle mluvčího 16 milionů korun ročně. Další peníze dává město spolku na provoz zimního stadionu a činnost mládežnických kategorií.

"Rozhodujícími kritérii pro prodej až celého podílu města bude výše ceny, kterou potenciální nabyvatel za převod podílu nabídne a také výše pravidelného ročního finančního příspěvku, který tento nabyvatel poskytnete společnosti Berani Zlín od okamžiku převodu schváleného obchodního podílu do 1. 1. 2028," uvedl mluvčí. Nabídky bude možné podávat od zveřejnění výběrového řízení do 7. listopadu. Výběrové řízení by mělo být ukončeno do konce listopadu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.