Hlavní obsah

Útočník Růžička se vrací po osmi letech do prvoligové Slavie

Hokejový útočník Vladimír Růžička mladší se po osmi letech vrací do mateřské prvoligové Slavie, s kterou získal v roce 2008 v extralize mistrovský titul. Třiatřicetiletý syn bývalého dlouholetého trenéra i generálního manažera týmu z Edenu Vladimíra Růžičky staršího působil v uplynulé sezoně v Dornbirnu v rakouské mezinárodní lize ICEHL.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Slávista Vladimír Růžička na archivním snímku v šanci před brněnským brankářem Martinem Falterem.

Článek

"Vláďa projevil zájem vrátit se do Česka a těší nás, že pro něj byla Slavia první volbou. Jsme rádi, že je zpátky, a čekáme od něj, že bude jedním z klíčových hráčů našeho mužstva," řekl klubovému webu sportovní manažer Slavie Jaroslav Bednář.

"S Jardou jsme byli v kontaktu už v prosinci a prakticky jsme se domluvili hodně rychle. Už jsem se chtěl vrátit, cítím se v Edenu dobře a vždycky to tak bylo. Beru to jako návrat domů," uvedl Růžička.

Za Dornbirn si připsal ve 42 zápasech čtyři góly a 13 asistencí. V extralize hrál za Chomutov, Spartu a Hradec Králové a s výjimkou Sparty ve všech klubech v nejvyšší soutěži hrál pod svým otcem, bývalým reprezentantem a koučem národního týmu, který nyní vede Litvínov.

V extralize sehrál Růžička mladší 699 utkání a nasbíral 354 bodů za 151 branek a 203 asistencí. V sezoně 2016/17 dostal příležitost ve třech utkáních v české reprezentaci od kouče Josef Jandače.

Reklama

Související témata: