Hlavní obsah

Žukov může proti Kladnu chytat. Disciplinárka ho dál trestat nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to zásadní otázka, jestli pondělní pátý duel extraligové baráže bude smět chytat jihlavský gólman Maxim Žukov, jenž za píchnutí holí do břicha kladenského protihráče vyfasoval osobní trest do konce utkání. Rytíři chtějí už zítra na svém ledě v Chomutově udělat poslední krok k setrvání mezi elitou, ale budou se muset smířit s tím, že ruský brankář už žádný disciplinární postih nevyfasoval a může za hosty chytat.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Jihlavy Maxim Žukov

Článek

Vedením disciplinárky dočasně pověřený Tomáš Jelínek se ve zkráceném řízení zabýval na základě podnětu vyplývajícího z oficiálního zápisu čtvrtého barážového utkání zákrokem jihlavského gólmana, po provedeném dokazování videozáznamem ale disciplinární řízení zastavil.

Dospěl k závěru, že Žukov zcela zřetelně reagoval na předchozí jednání kladenského útočníka Matěje Berana, jenž brankáře cíleně zblízka levou rukou strčil do hrudníku. Z videa je podle disciplinárního šetření zřejmé, že když jihlavský gólman pohledem na sudí registroval, že nebude protihráči uložen žádný trest, zasáhl protihráče holí do břicha.

Podle Jelínkova mínění ale Žukov neprovedl zákrok s takovou intenzitou, aby ohrozil zdraví protihráče. „Potrestání tak spadalo výhradně do kompetence rozhodčích a nebyly naplněny předpoklady k tomu, aby byl za uvedený zákrok brankáři uložen dodatečný trest v rozsahu stanoveném disciplinárním řádem," konstatoval Jelínek, jenž pro baráž převzal vedení extraligové disciplinárky místo Viktora Ujčíka, jenž by jako jihlavský trenér byl v konfliktu zájmů.

Foto: Libor Plíhal, ČTK

Brankář Jihlavy Maxim Žukov odchází z ledové plochy po vyloučení do konce utkání.

„Za tím pátečním zápasem blbec už musí být tlustá čára. Nechceme na to dál myslet. V pondělí jedeme do Chomutova hrát o život a vůbec si nepřipouštíme, že už by se ve středu nehrálo u nás v Jihlavě," naznačil Ujčík. „Děláme, co můžeme, třeba to ještě zlomíme. Z naší strany je to o bojovnosti, dva měsíce hrajeme co třetí den a uvidíme, co všechno se nám v Chomutově povede," řekl obránce Vlastimil Bilčík.

Kladenští ale konstatují, že se koukají jen na sebe, a ne do branky Dukly. Bez ohledu na situaci kolem Žukova chtějí urvat hned první ze tří mečbolů. „Nikdo z nás už nechce jet do Jihlavy. Čekám ale zase těžký boj, nesmíme si myslet, že by to soupeř odevzdal. Musíme udělat všechno pro to, aby byl v pondělí konec," říká obránce Marek Baránek.

Reklama

Související témata: