Hlavní obsah

Žumpa, prostě ovlivněné utkání! Dopita si nebral servítky a ostře se pustil do rozhodčích

Jeho tým pondělní porážkou 2:3 v Porubě ztratil už i teoretickou šanci jít do play off první hokejové ligy z druhého místa, to však kouč Vsetína Jiří Dopita tolik neřešil. Olympijského šampiona z Nagana a trojnásobného mistra světa dopálil výkon hlavních rozhodčích utkání Koziola s Cabákem a čárových Lukše s Gančarčíkem. A na pozápasové tiskové konferenci si legenda českého hokeje nebrala servítky.

Foto: https://www.hc-vsetin.cz

Trenér hokejistů Vsetína Jiří Dopita.

Článek

„S naším výkonem jsem celkem spokojený, ale ta žumpa... Je šílené, jak dokážou dva lidi, respektive čtyři, ovlivnit celý zápas," citují Dopitu oficiální stránky vsetínského klubu.

Valaši v Proubě už v 15. minutě prohrávali tříbrankovým rozdílem a ve zbytku duelu dokázali manko už jen dvěma góly snížit.

„Oni (rozhodčí) by měli hokeji udávat nějakou tvář. Ale jestli budou pískat tímto stylem, tak se český hokej nikam nepohne. Nikam. To byla ukázka, jak si dva lidé dělají na ledě, co chtějí. Vůbec nerespektují nějaký hokej, nějaké zákony, nějaké fauly," pokračoval Dopita, který jako hráč vyhrál se Vsetínem extraligu pětkrát a jeden triumf má i s Olomoucí a Pardubicemi.

Muži v pruhovaných dresech podle něj svými výkony utkání v Porubě hrubě ovlivnili. „Vymýšlejí si tresty a naopak nepískají, co mají. Prostě ovlivněné utkání. Měli by pískat to, co vidí. Už jsem se setkal s tím, že soupeř byl vyloučen dvakrát, tak teď budete vy. Pokud bude český hokej směřovat tímto stylem, tak se nikam nemůžeme posunout," čertil se Dopita, jehož kritika nebyla namířena na tým Poruby vedený Františkem Výborným.

„Nechci srážet Porubu, ale my jsme hokejovější mančaft, snažíme se hrát hokej. Pokud budou proti nám takhle hrát, tak si budou myslet, jak hrají dobře, ale bohužel obrázek českého hokeje bude přesně takový, jaký je. To není hokej, to je sumo! Samá držení. Chceme, aby se náš hokej někam posouval, byl útočnější a pro fanoušky zajímavější, ale tímto stylem to prostě nejde," míní Dopita, podle něhož poměr menších trestů 7:7 neodpovídal realitě na ledě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Dopita.

„Někdo jde dvakrát ven a dost, pak jde zase soupeř. Takhle si rozhodčí korigují utkání, aby byla vyloučení 6:5 nebo 8:7 místo toho, aby bylo 14:2. Když si vezmu naše vyloučení, tak oni museli mít tak o deset trestů více. To není nic proti Porubě. To je věc rozhodčích, kteří udávají ráz českého hokeje," zakončil Dopita svůj emotivní projev.

Reklama

Související témata: