Hlavní obsah

Fiasko. Největší omyl ligy, kritizují ve Finsku českého reprezentanta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přicházel jako opora a sázka na jistotu, jenže úvod angažmá v Lahti Pelicans se zatím obránci české hokejové reprezentace Michalu Jordánovi moc nepovedl. Nejenže zatím vyšel bodově naprázdno, ale stihl se stát suverénně nejtrestanější hráčem. Ve Finsku už o něm píší jako o zklamání a největší chybě na přestupovém trhu v celé lize.

Foto: ČTK / imago sportfotodienst / Tomi Natri / All Over Press, Profimedia.cz

Michalu Jordánovi se úvod angažmá ve finské lize příliš nepovedl.

Článek

Na závěry je nejspíš příliš brzy, protože finská Liiga ještě nemá ani kompletně dohraných devět kol, ale je jasné, že takhle si start své nové štace 33letý zlínský rodák rozhodně nepředstavoval.

Když se ostřílený bek se zkušenostmi z NHL a KHL v létě stěhoval na sever Evropy ze švýcarského Rapperswilu, netajil se tím, jak se do nového klubu těší. Lahti dal přednost, přestože měl podle svých slov na stole finančně mnohem lákavější nabídky. Leč v novém působišti zatím zaujal především negativně.

Třeba v hodnocení úvodu sezony se novináři finského listu Ilta Sanomat shodují, že angažování českého beka byl omyl.

„Michal Jordán měl do ligy bouřlivý nástup, ale ne v dobrém smyslu. Podruhé během sezony dostal trest do konce utkání, když hráče týmu Sport (Johan Sundströma) z pomsty udeřil do hlavy. Výsledkem byl třízápasový distanc,“ rozepsal se o českém reprezentantovi Sasha Huttunen z Ilta Sanomat.

„Jordán budil pochybnosti už v létě, kdy do Pelicans přišel. A start do ligy má zatím opravdu spektakulární: 7 zápasů, body 0+0, pobyt na ledě -2 a 50 trestných minut. Je zatím zřejmě nejzákeřnějším hráčem ligy,“ dodal.

S Huttunenem souhlasí i jeho kolega Teemu Suvinen. „Michal Jordán byl pro Pelicans brán jako sázka na jistotu, prověřená osobnost do obrany a příkladný lídr. Zatím se ale český hráč jeví přesně opačně. Dvakrát už pykal za hloupost předčasným odchodem do sprch, a i jinak jsou jeho výkony za očekáváním. Jordán se dosud prezentuje jako velké fiasko,“ píše Suvinen.

Ten mimochodem ve svém hodnocení úvodu ligy pro změnu vychválil jiného Čecha, a to útočníka Ilvesu Petra Kodýtka, jenž v devíti ligových zápasech nasázel sedm gólů a přidal dvě asistence.

„Nová hvězda Ilvesu Petr Kodýtek ukazuje, že ani před bránou není potřeba být zrovna urostlý obr, stačí být dostatečně chytrý. 168cm vysoký teriér dosáhl téměř na všech svých sedm gólů v této sezoně z předbrankového prostoru, kde se obránci nestačili divit. Český křídelník lační po gólech a zakončuje s velkou drzostí a odhodláním,“ vychvaluje explzeňského forvarda Suvinen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.