Hlavní obsah

Hokejisté Bratislavy Capitals se v příští sezoně vrátí do mezinárodní ligy ICEHL

Hokejisté Bratislavy Capitals se v příští sezoně opět zapojí do mezinárodní rakouské ligy ICEHL. Vedení slovenského klubu, který loni v listopadu ze soutěže odstoupil po tragických událostech a úmrtí dvou svých členů, to oznámilo na facebooku.

Foto: Profimedia.cz

Martin Belluš z bratislavského klubu s pohárem pro mistra extraligy sezony 2021/22.

Článek

"Jsme velmi rádi, že se klub po několikaměsíční pauze vrací na hokejovou mapu. Poslední období bylo pro mnohé z nás velmi náročné, o to více se těšíme na výzvy, které nás čekají. Klub iClinic Bratislava Capitals je sice mladý, ale ambice mu nechybí," uvedl prezident klubu Ivo Vourkovič.

Sportovním ředitelem bude nově Peter Draisaitl, který v minulé sezoně vedl mužstvo jako hlavní kouč. Jméno svého nástupce chce zveřejnit v nejbližší době. "Brzy oznámíme i jména hráčů, kteří nás budou reprezentovat. Kostru by měli tvořit hokejisté ze Slovenska, doplněné o kvalitní legionáře," uvedl šestapadesátiletý Draisaitl, který v minulosti trénoval v české extralize Hradec Králové a Pardubice.

Slovenský tým ze soutěže odstoupil poté, co při zápase v Dornbirnu na ledě zkolaboval útočník Boris Sádecký a o pět dnů později zemřel. Dva dny nato byl v Bratislavě nalezen mrtev bývalý hokejista, generální ředitel a viceprezident klubu Dušan Pašek mladší.

Capitals se už neutkají se Znojmem, které na začátku měsíce oznámilo, že v soutěži končí. Orli hráli mezinárodní rakouskou ligu s výjimkou jedné sezony od roku 2011.

Reklama

Související témata: