Hlavní obsah

Ahoj, jak se máš? Kanaďan Bitten po prvním extraligovém gólu bavil českými slovíčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je ho plný led, nevypustí žádný souboj. Kanadský útočník Samuel Bitten ve Vítkovicích sice jen vypomáhá z prvoligové Poruby, v každém zápase je ale hodně vidět. Doposud zaujal především vítěznou bitkou se Sparťanem Ondřejem Miklišem, ve svém čtvrtém zápase za Vítkovice přidal konečně i první gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Derner z Liberce, Samuel Bitten z Vítkovic a brankář Petr Kváča z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Byl snadný a nic neřešil, protože snížení na 1:3 v dohrávaném utkání 45. kola proti Liberci k obratu nevadlo, 21letý útočník se z něj přesto velmi radoval. „Ahoj, jak se máš?" zdravil se širokým úsměvem na tváři novináře. „Jsem velmi šťastný. Je to můj první gól v extralize," culil se Bitten a puk pevně držel v pravé ruce. „Kluci mi ho dovezli, opravdu jsem velmi šťastný," dodával.

Bittenovi k premiérové brance vypomohla kuriózní situace. Hostující brankář Petr Kváča nejprve skryl puk pod lapačkou, pak si ho ale přestal všímat a zlostně se otočil na obránce Vítkovic Ruslana Pedana, který jej do lapačky sekl. Toho Bitten využil a puk mezi Kváčovými nohami došťouchl do branky.

„Je to velmi bizarní gól, ale říkám to vždy bratrovi, že každý gól je gól. Škoda, že jsme prohráli. Ale musíme mít zvednuté hlavy. Makali jsme, chybělo trochu štěstí. Musíme zůstat pozitivní," zdůrazňoval Bitten.

Hosté chtěli verdikt na ledě změnit trenérskou výzvou. „Byl jsem z toho trochu nervózní, nechtěl jsme o svůj první gól přijít. Vůbec jsem nevěděl, proč si ji berou," prozradil Bitten. Brankář Kváča po utkání přiznal, že přestal hrát, protože zaslechl hvizd rozhodčího.

„Já nic neslyšel, proto jsem hrál. Snažil jsem se najít puk a dostat ho do branky. Byl to regulérní gól," řekl útočník, jenž za Porubu nastřílel v této sezoně Chance ligy už 16 branek. „V Porubě je to fajn, ale jsem taky rád, že tady můžu vypomoct a zlepšovat se," uvedl Bitten a hned prozradil i své úkoly na ledě. „Mám hrát fyzicky, srážet se. Sem tam dát gól," usmíval se.

Gólu se dočkal ve čtvrtém utkání za Vítkovice. A o radost se záhy podělí i s rodinou v zámoří. „Rodiče mě sledují, později se ozvou. Žijí v Quebecu. Budou doma skákat radostí. Máma bude úplně šílet," smál se Bitten a loučil se zase v češtině. „Děkuju, hezky večer."

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice