Hlavní obsah

Alkohol v kabině? Někdo si dal, ale mně stačila alpa, směje se legendární bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová horečka zachvátila před pár týdny Vsetín, když se Valaši dostali až do finále Chance ligy. Atmosféra nechala vzpomenout na éru, kdy Vsetín kraloval nejvyšší soutěži. Stadion voněl slivovicí, tradovalo se, že i někteří hráči v tehdejší éře neodolali a na kuráž si před zápasem dopřáli trochu alkoholu. „Byli kluci, co si dávali malou na rozproudění. Já cítil, že by mi ztuhly nohy. Já si mazal pod nosem francovku," tvrdí v pořadu Příklep Jan Srdínko, muž, který byl v týmu ve slavné vsetínské éře.

Jak to bylo s alkoholem v kabině Vsetína? Někdejší bek líčí v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Srdínko ve studio Sport.cz připouští ohledně alkoholu jedinou výjimku, jinak prý nebyl jeho příznivcem. „Jen když mě pasovali na Valacha, tak jsme byli v Kolibě u fanouška Olina Kutáče. To byl takový fenomén, fanoušek, který v klobouku jezdil s bubnem na fotbal i na hokej. V jeho kolibě jsme to zapíjeli borovičkou," vzpomíná bývalý hokejista.

„Já jsem byl pověrčivej. Nikdy jsem si ani den před zápasem nedal ani kapku alkoholu, ani decku vína. Byl jsem zásadový a dodržoval to celou kariéru," vykládá. A moderátor pořadu Honza Homolka jen kroutí hlavou. „Na stadionu to přece vonělo slivovicí. Dvě hodiny před utkáním byla tribuna na stání plná," vzpomíná na dobu, kdy na hokej jezdil ještě jako fanoušek. Host Příklepu může jen souhlasit. „Když jsem to zažil poprvé, tak jsem hned říkal. To není možný. My jdeme pozdě," směje se. „Teď proti Zlínu to bylo stejný."

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

Hokejový expert Sport.cz Jan Škvor smeká před tím, že Srdínko dokázal odolat. „To tedy chtělo velkou odvahu být takhle zásadový a neporušit to. Nedat si ani malou štamprli," podotýká. Srdínko má pro své počínání vysvětlení. „Chtěl jsem vždycky podat co nejlepší výkon. Skončilo to u alpy pod nosem," opakuje.

Dostal vyhazov kvůli alkoholu, teď vede Boston za Stanleyovým pohárem. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Moderátor Homolka podotýká, že si později při angažmá v pražské Spartě rozuměl ohledně francovky s Janem Hanzlíkem. „Ten si snad lil alpu po celém těle," prozradí expert z O2 TV. „Hodně kluků tam užívalo sportovky, které začínaly," přidává se bývalý hokejista.

Co dalšího zaznělo v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz, jehož hostem byl bývalý obránce Jan Srdínko, se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: