Hlavní obsah

BPA vyhlásila výběrové řízení na televizní a další mediální práva k extralize

Společnost BPA sport marketing a.s. vyhlásila výběrové řízení na vybraná mediální práva k hokejové extralize na sezony 2023/24 až 2027/28. Patří mezi ně i práva na televizní přenosy. BPA, jež je výhradním marketingovým partnerem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), o tom informovala v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Zájemci budou ve výběrovém řízení usilovat ode dneška o získání různých tzv. balíčků mediálních práv, které jsou rozděleny do celkem pěti kategorií. Přihlášku mohou podat do 3. března. Po nabídkové a hodnotící fázi budou účastníci informování o výsledku výběrového řízení nejpozději 28. dubna. Následovat budou jednání s úspěšnými zájemci o detailních obchodních podmínkách a podpis smluvní dokumentace.

"Věříme, že tímto transparentním výběrovým řízením zajistíme kvalitní prezentaci extraligy ledního hokeje, jejích partnerů a finanční prostředky ke splnění našich závazků vůči APK LH za postoupení práv," uvedla předsedkyně představenstva společnosti BPA Jana Obermajerová.

V současnosti se o televizní přenosy z extraligových zápasů dělí veřejnoprávní Česká televize a placený kanál O2 TV Sport. Jejich současné smlouvy platí do konce probíhajícího ročníku.

BPA je v této sezoně již 28. rokem výhradním marketingovým partnerem hokejové extraligy a tuto pozici bude na základě vyhraného výběrové řízení a uzavřeného kontraktu s APK zastávat i pro následujících pět sezon, tedy do konce ročníku 2027/28. APK převzala řízení soutěže před startem rozehrané sezony zpět po deseti letech, kdy extraligu řídil Český svaz ledního hokeje (ČSLH).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice