Hlavní obsah

Bukarts zůstává ve Vítkovicích. Ladili jsme detaily smlouvy, vysvětloval Lotyšovu absenci Šimíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do žádného přípravného utkání zatím nezasáhl, Roberts Bukarts neodcestoval ani na herní turné Vítkovic po Švýcarsku a Francii. Mezi fanoušky ostravského klubu se okamžitě rozběhla informace, že lotyšský útočník v klubu končí a řeší se jeho odchod, případně výměna.

Foto: hc-vitkovice.cz

Lotyšský útočník Roberts Bukarts na archivním snímku.

Článek

Vítkovice ale zprávy o konci elitního střelce popřely. Podle všeho s lotyšským reprezentantem stále počítají. A důvod jeho absence? Nutná úprava kontraktu. „Roberts Bukarts u nás nadále zůstává. To chci zdůraznit," uvedl na webových stránkách HC Vítkovice Ridera sportovní ředitel klubu Roman Šimíček.

„V minulých dnech jsme dolaďovali některé detaily jeho smlouvy, alo to nic nemění na tom, že je Roberts nadále naším hráčem. Náš rozpočet není nafukovací, ale i v tomto případě, stejně jako v případě příchodu Petera Muellera, se nám ještě zase podařilo po dohodě s majitelem klubu a našimi partnery navýšit budget na platy na novou sezonu. Jen díky tomu můžeme mít v našem týmu taková zvučná jména, jakými jsou například Mueller či Bukarts," dodal Šimíček.

Extraligové Vítkovice od úterý opět trénují v Ostravě, Roberts Bukarts se po týdnu přípravy s juniorským týmem zapojil opět do tréninků se svými extraligovými spoluhráči. A dnes vpodvečer by mohl naskočit do přípravného duelu s Kometou Brno.

Bukarts se v minulé sezoně rozjížděl ve Vítkovicích velmi vlažně. Na čas dokonce z extraligového týmu vypadl. Přesto byl do smolného zranění na konci ledna, které mu způsobil sekyrou kladenský obránce Dotchin, nejproduktivnějším hráčem týmu s 8 góly a 18 asistencemi. Komplikovaná zlomenina prstu mu následně zamezila startovat na olympijských hrách a přišel také o závěr základní části a celé play off, v němž Vítkovice vypadly ve čtvrtfinále s Třincem.

Reklama

Související témata: