Hlavní obsah

Bulíř srazil Zlín hattrickem za osm minut: Změnil jsem mentalitu a snažím se dát gól z každé pozice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Zlína přijeli do Plzně bojovat o všechno a snížit ztrátu na Kladno v boji o záchranu v Tipsport extralize. To se jim však nepovedlo. Západočechy v dohrávce 43. kola dovedl k jednoznačnému vítězství 4:0 útočník Michal Bulíř. Ten nasázel hattrick ve druhé třetině za osm minut a čtyři sekundy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michal Bulíř z Plzně slaví branku Plzně.

Článek

Ofenzivně laděné utkání nabídlo spoustu šancí. Na střely vyhrála Plzeň 45:30. „Útočný hokej mě baví. Zlín nepřijel jen bránit, hraje o hokejový život a potřebuje každý bod. Musel to být i pro diváky atraktivní zápas," myslí si Bulíř.

Gólů však padaly pouze ve druhé třetiny, kdy Škoda využila tři přesilovky. Na 2:0 zvyšoval střelou s velkým štěstím právě 30letý útočník. Puk ranou z první z pravého kruhu netrefil čistě, kotouč se však vznesl do vzduchu, přeplachtil Kašíka a skončil v síti. „Chodím na golf, tak jsem se inspiroval a předvedl krásný chip," směje se. „S Ludwigem Blomstrandem jsme se tomu hned smáli. Zvláštní gól, ani jsem neviděl, jak puk skončil v brance," popisuje.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Sebastian Malát z Plzně, brankář Plzně Dominik Pavlát, Gustaf Thorell z Plzně.

I to ukazuje, v jaké pohodě Bulíř hraje. Do sítě mu padá všechno. Dělovkami z pravého kruhu se proti Zlínu prosadil ještě dvakrát a zkompletoval hattrick. Z posledních deseti zápasů navíc nebodoval jen jednou a dostal se do čela kanadského bodování i tabulky střelců. „Snad se o prvenství poperu. Tenhle souboj s Filipem Chlapíkem a Lukášem Pechem bude ještě hodně vyrovnaný. A možná se tam zapojí i někdo další. Za zbývajících devět zápasů se ale může stát cokoliv," je si vědom Bulíř.

Od libereckého odchovance se toho v Plzni čekalo hodně. Měl nahradit Milana Gulaše, což se mu zpočátku sezony nedařilo, ovšem v poslední době skutečně válí. „Dříve jsem příliš vymýšlel a často nahrával. V posledních letech jsem ale změnil mentalitu. Chci hlavně zakončovat a dávat góly. Pálím z každé pozice a díky tomu se prosazuju," vysvětluje Bulíř.

Jelikož má skvělou ránu z první i střelu zápěstím, není překvapením, že mu tahle taktika vychází. A že pálí odkudkoliv, ukazují i statistiky. Na zlínskou branku vyslal během 23 minut na ledě neskutečných 12 střel! „To je docela dost," podivuje se sám Bulíř, když se o vysokém číslu dozví. „Ale ukazuje to, že se fakt snažím dát gól z každé situace. Když nejsou střely, nejsou góly," doplňuje.

Stejný recept pak doporučuje použít i českým reprezentantům, kteří se na olympijském turnaji zatím v produktivitě trápí. „Je to taky o zakončení. Jeden gól s Dány a jeden i se Švýcary, s tím se těžko dají získat tři body. Takže drhne produktivita. Ale já nejsem ten, kdo by měl radit klukům v reprezentaci," přiznává Bulíř.

Šikovný centr v nominaci do Pekingu chyběl, a tak má v únoru jinou práci. Pomoct Plzni udržet čtvrtou příčku, což se mu zatím daří. Škoda zvítězila čtyřikrát v řadě „Po slabším začátku roku, kdy jsme naopak čtyřikrát prohráli, jsme si museli jako tým sednout a říct si, které věci musíme ze hry eliminovat. Je skvělé, že jsme se ze série proher nesesypali, a naopak se nám povedlo nastartovat šňůru vítězství. Psychicky nám to hodně pomohlo," prozrazuje.

K formě Západočechů pomáhá kromě Bulíře i brankář Dominik Pavlát, který vychytal druhou nulu v řadě a neinkasoval už 152 minut v kuse. Z posledních pěti duelů dostal jen dva góly. „To jsem snad ještě neviděl. Domino chytá naprosto v klidu a strašně moc nám pomáhá, drží nás. V tréninku ani v zápase nevypustí nic, vyčapá i přečíslení a dorážky. Snad v takových výkonech bude pokračovat. Je na něm vidět, že v něm roste obrovský talent a chce něco dokázat," chválí Bulíř.

Reklama

Související témata: