Hlavní obsah

Byla to dřina jako sviňa, ulevil si Moták. Oceláři dál kralují extralize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec uhájil extraligový trůn pro sebe. Oceláři až na třetí pokus proměnili finálový mečbol díky vítěznému gólu Libora Hudáčka 197 vteřin před koncem. Další dvě trefy domácích v rozpětí půl minuty při hradecké power play už jen pečetily výhru 4:1 v šestém zápase play off nejvyšší soutěže a spustily oslavy čtvrtého titulu v řadě.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Třince Zdeněk Moták slaví zisk extraligového titulu.

Článek
Fotogalerie

Letošní třinecká cesta za prvenstvím zahrnovala rekordních 22 zápasů, vůbec poprvé mistr prošel z předkola. Pro Mountfield je i stříbro historickým maximem. Oceláři zapsali pátý triumf v dějinách slezského klubu. „Mám teď v očích slzy, naštěstí jsou plné radosti. Za žádnou cenu jsme nechtěli jet k sedmému zápasu do Hradce a velikou vůlí jsme to doma urvali," tvrdil útočník Erik Hrňa, jenž byl stejně jako Martin Růžička u všech pěti titulů.

Trenér Zdeněk Moták zažil na střídačce Třince mistrovskou premiéru. „Dřina jako sviňa, takže teď se vedle krásného pocitu dostavila i obrovská úleva. Neměli jsme v sezoně samé slunečné dny, ale mužstvo ukázalo skvělý charakter. Sláva patří hráčům, já jim jen dával návrhy, co by měli udělat a oni to na ledě vzorně plnili," říkal kouč šampionů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Kapitán Třince Petr Vrána s Pohár T. G. Masaryka.

„Bylo to extrémně těžké, ale zvládli jsme dojít k triumfu díky zkušenostem a úžasné obětavosti celého mančaftu," tvrdil brankář Ondřej Kacetl. „Pro mě je to úplně neskutečné, že jsme zase mistři," mínil kapitán Petr Vrána, když převzal Masarykův pohár i šek na milion korun pro mistra. Na ledě se zlatem na krku se připíjelo sponzorským pivem.

Třinec znovu vyhrál zápas, v němž otevřel skóre. „Nebyla to ode mne úplně přihrávka naslepo. Věděl jsem, že by tam měl být někdo v našem dresu a povedlo se mi najít Marinčina," líčil Daniel Voženílek, jenž asistoval u dvou gólů. „Když to tam pak Hudy šoupnul, tak jsem už věřil, že to nemá kam uhnout," doplnil třinecký hromotluk, který už v 6. minutě poslal ze hry nejproduktivnějšího hradeckého hráče Okuliara.

Hokejoví mistři - Oceláři Třinec

Po vzájemném střetu u hrazení se otřesený útočník hostů na led nevrátil. „Za mě šlo o čisté dohrání u mantinelu, klasický hit ramenem," vysvětloval Voženílek. Hradec vyrovnal první brankou Rosandiče v sezoně, jenže poslední slovo měli domácí. „Nelepilo nám to, jak jsme chtěli. Cítili jsme, že dokážeme Třinec přetlačit, ale došťouchali jsme tam bohužel jen jeden gól," mínil kapitán hostů Radek Smoleňák.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.