Hlavní obsah

Čermáka při vítězné premiéře těšili ukrutná obětavost i Strmeň zářící v den svých narozenin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce měl hokejový trenér Jaroslav Modrý hořké. Na Boží hod jej vedení Motoru odvolalo z funkce a v neděli České Budějovice vyhrály v extralize 4:1 na ledě Hradce Králové už pod vedením dosavadního asistenta Davida Čermáka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Hokejisty Motoru vedl v Hradci Králové jako hlavní kouč dosavadní asistent David Čermák a Jihočeši se hned dočkali vítězství.

Článek

Mountfield přes výraznou střeleckou převahu (42:19) nedokázal navázat na čtyři předešlé výhry. Hosté se dvakrát prosadili z přesilovek, další dva góly dali v závěru v rozpětí 100 vteřin při hradecké power play. Navíc Strmeň v den svých 31. narozenin ještě za nerozhodného stavu 1:1 chytil Lalancetteovi trestné střílení a 21 sekund před druhou pauzou dal Motor vítěznou branku.

„Hradec nás přehrával. Naštěstí jsme v první třetině nedostali gól a ve druhé využili přesilovky, což týmu strašně pomohlo, aby se uklidnil. Podali jsme ukrutně obětavý výkon a v zápase nás udržel vynikající gólman," řekl 52letý Čermák, jenž v roli kouče působil už na Kladně a na jihu má za asistenty Romana Fouska a někdejší klubovou legendu Jiřího Novotného. „Přijal jsem těžký úkol. O to víc těší vítězná premiéra, která zlepší sebedůvěru i atmosféru v kabině," dodal nový budějovický kouč.

„Potřebujeme se dostat do klidnějších vod tabulky. Nemyslím ale, že by to bylo o nějaké změně systému. Spíš o tom, aby kluci ty systémové věci dodržovali," řekl pro ČTK Čermák, který z dění uplynulých dnů neměl zrovna dobrý pocit. „Samozřejmě je to nepříjemná situace, když se odvolává trenér. Byl bych radši, abychom byli v tabulce šestí, a já zůstal asistentem," řekl Čermák.

Motor je po Plzni, Litvínovu, Spartě a Kometě už pátým extraligovým celkem, který v sezóně změnil kouče. Generální manažer Stanislav Bednařík byl rád za okamžitý efekt. „V minulé sezoně nás trenér Modrý dovedl k velkému klubovému úspěchu v podobě extraligového bronzu, proto jsme nechtěli dělat unáhlená rozhodnutí a dlouho věřili, že dokáže ze střídačky chod věcí zlepšit. Bohužel výsledky neměly vzestupnou tendenci, už jsme zkrátka museli jednat," řekl, aniž zmínil říjnové ultimatum Modrému po sérii devíti porážek.

Tehdy ale kouč výhrou nad Plzní (3:2 po náj.) prodloužil své setrvání ve funkci o dva měsíce. „Když se vedení klubu přesvědčilo, že kluci jdou za mnou, nečekal jsem tohle vánoční řešení. Věřil jsem, že dostanu prostor. Mrzí mě, jak to dopadlo, opravdu cítím hořkost, ale ve svém věku umím i takové věci přijmout," reagoval Modrý.

Reklama

Související témata: