Hlavní obsah

Dal hattrick a už je druhý v produktivitě extraligy. Měl jsem kopu štěstí a slízl smetanu, říká ale Gríger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dal tři góly ze čtyř a právě on svým druhým hattrickem v extralize nasměroval Karlovy Vary po šesti zápasech k plnému bodovému zisku. I tak útočník Dávid Gríger po úterní výhře 4:1 nad Plzní v rozhovoru pro klubový web skromně říkal: „Já jsem dnes slízl smetanu, měl jsem kopu štěstí při prvním i druhém gólu.“ Energie je nyní devátá, Plzeň jedenáctá.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Škoda Plzeň 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Bylo to super, přišlo mnoho lidí, vyprodaný stadion, atmosféra byla skvělá. Konečně se nám povedlo vyhrát za tři body. Musíme se od výhry odrazit a zároveň zůstat nohama na zemi, za dva dny nás čeká další náročný zápas (proti poslední Boleslavi) a my teď potřebujeme body jako sůl,“ uvedl Gríger, jenž už je druhý v produktivitě celé extraligy (14+15) a na prvního Filippiho z Liberce mu chybí čtyři body.

Paradoxně mu v útočné formaci chyběl tradiční parťák Tomáš Rachůnek, jehož ze sestavy vyřadila nemoc, a nahradil ho Ondřej Procházka. „Rachna nám chyběl, je to náš top hráč. Je velmi těžké ho nahradit, bojovali jsme i za něj a chvála bohu to vyšlo. Doufáme, že se co nejdříve vrátí,“ řekl slovenský útočník. „Dneska byl přesně ten den, kdy mi vyšlo všechno. Ale není to jen moje zásluha, ale zásluha celé lajny, že to funguje. Já jsem tam dnes slízl smetanu, měl jsem kopu štěstí při prvním i druhém gólu.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary - Plzeň 1:0 (2. Gríger)Video: Tipsport Extraliga / BPA

První gól dokonce musel stvrdit až videorozhodčí, protože se zkoumalo, zda Gríger nezahrál vysokou hokejkou. „V první moment jsem si byl jistý, že to gól je, ale jakmile šli na video, tak jsem si zas tak moc jistý nebyl, protože to bylo na hraně. Ale vyšlo to a opět pomohlo štěstí,“ řekl Gríger.

Ten si teď přeje, aby úterní výkon před vyprodanou KV Arénou dokázala Energie zopakovat i v dalších zápasech. „Za hattrick jsem rád, moc si toho vážím, ale hlavní jsou tři body, které jsme potřebovali. Byl to skvělý týmový výkon, který byl podpořený fantastickým Frodem (brankářem Frodlem).“

Reklama