Hlavní obsah

Dědek fanoušky Sparty vyděsil, Pražané nyní přicházejí se zásadní novinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně se sparťanští fanoušci vylekali, když majitel Pardubic Petr Dědek před necelými třemi týdny pro Sport.cz prohlásil, že kapitán Pražanů Michal Řepík stále nemá v klubu podepsanou novou smlouvu a jeho agent ho dokonce nabízel Dynamu. Nyní už je vše vyřešené. Čtyřiatřicetiletý útočník prodloužil se Spartou kontrakt o další tři roky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Řepík se upsal Spartě na další tři roky.

Článek

„Před měsícem za námi přišel agent Michala Řepíka s tím, že Sparta, v níž mu po sezoně končí smlouva, mu nabídla nový nedůstojný kontrakt. Navíc jen na rok a podpis ještě oddalují, že chtějí ještě čekat. Takže nám Řepíka nabízeli...," uvedl Dědek pro Sport.cz a příznivci Sparty si začali dělat obavy, že by Sparta o svého kapitána přišla.

A strach by to byl celkem oprávněný, neboť Řepík je i v aktuálním ročníkem klíčovým tahounem mužstva. Nejen v kabině, ale i na ledě, kde s 23 góly a 35 kanadskými body vévodí klubovým statistikám.

Konec nejistoty, spojení Řepíka a Sparty bude platit i nadále.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Plzně Miroslav Svoboda, Michal Řepík ze Sparty a Filip Suchý z Plzně.

„Pořádně si nedovedu představit, že bych mohl pokračovat jinde než ve Spartě. Od začátku jsem měl jasno, kde chci pokračovat, a jsem rád, že to vyšlo podle představ nás všech," uvedl po podpisu Řepík, jenž ve Spartě působí čtvrtou sezonu v řadě a v minulosti v ní hrál dalśí dva ročníky.

„Řepa od začátku jednání projevoval velkou touhu ve Spartě pokračovat, stejně tak jsme ho i my chtěli za každou cenu udržet. Je to sparťan a jeho snem je v našem klubu vyhrát titul," uvedl sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

„Dohodli jsme se, že prodloužení dotáhneme v závěru základní části. Jsme rádi, že jsme se v klidu domluvili ještě před play off. Michal u nás sbírá body, je tahoun týmu. Právem si vybojoval dlouhodobý kontrakt," doplňuje sportovní manažer Petr Ton.

Účastník posledních dvou ZOH a celkem čtyř MS má radost, že už má o své budoucnosti s předstihem jasno. „Rozhodlo, že se ve Spartě cítím dobře. Máme dobrý tým, každý rok, co jsem se vrátil, hrajeme o nejvyšší příčky. Ve Spartě je nadstandardní zázemí, každý rok se servis o hráče posouvá o kus dál. Všichni jsme nastavení na to, že chceme vyhrávat," tvrdí Řepík, jenž kromě Sparty nastupoval v extralize i za Liberce, s nímž v roce 2016 slavil titul.

Roli při rozhodování vlašimského rodáka hrála i jeho rodina, s níž se usadil za Prahou. „Rodina je pro mě to nejdůležitější. Máme teď čtvrt roku starou dcerku, Sebík začíná hrát hokej na Spartě a manželka je tu spokojená. Takže jsem spokojený i já," směje se Řepík, jenž ve své kariéře hrál i v NHL, KHL, finské a švýcarské nejvyšší lize.

Reklama