Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro český hokej. O slovo se hlásí talentovaný Jiříček číslo 2!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oporou stříbrné dvacítky na nedávném mistrovství světa byl český bek David Jiříček. Teď se hlásí o slovo jeho šestnáctiletý bratr Adam, kterému je šestnáct a už si zahrál i extraligu dospělých za Plzeň. „Jestli je srovnatelný s bráchou, to se uvidí, ale něco v něm je, to je jasný," říká Jan Škvor, hokejový expert Sport.cz v pořadu Příklep. „V reprezentační osmnáctce vyletěl. Moc se mi líbil, má před sebou velkou budoucnost," tuší Václav Nedorost, manažer hokejové reprezentační osmnáctky.

Další český hokejový talent - Adam Jiříček. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Novinář Škvor kvituje odvahu Plzně, že dala talentovanému hráči šanci ukázat se v extralize. „V debutovém utkání odehrál sedmadvacet minut. Musel být nervózní, ale asi si řekli, že když už, tak ho tam hodí se vším všudy, ať si vším projde. Může ho to jen zcelit," míní expert Sport.cz.

Moderátor Příklepu Honza Homolka, šéfkomentátor O2 TV, si všiml, že si Martin Straka přál, ať Adam Jiříček hraje co nejvíce. „To je přece sympatický," myslí si novinář. „Bylo to správné rozhodnutí. Tam to bylo v sedmé minutě 3:0, bylo skoro jedno, tak to dopadne, tak ho nechali hrát skoro furt," souhlasí Nedorost.

A mladík Jiříček si určitě nevedl špatně. „Ten kluk neskončil v minusu, že bys ho poslal na led a on se třikrát vrátil s inkasovaným gólem," upozorňuje Škvor a jedním dechem se vyjádřil k diskutovanému rozšíření juniorské extraligy. „To je hloupost, ale není to jediný problém. Abychom se někam posunuli, musíme mít volný trh, ať kluci můžou přestupovat. Bude složitý, jak kompenzovat kluby, které hráče vychovaly," dodává.

Nedorost jako manažer reprezentační osmnáctky pak na závěr kromě jména Adama Jiříčka upozornil, že v národním týmu této věkové kategorie najdeme i další talentované hokejisty. „Štencel hrál moc dobře, jsou tam i další kluci, co mají potenciál. Těm klukům je sedmnáct, takže mají všechno před sebou, ale čeká je také ještě spousta práce."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep?

Reklama

Související témata: