Hlavní obsah

Doping v Hradci? Jsem si jistý, že kluci nevzali nic vědomě, má jasno nová posila Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru minulé sezony těžce nesl, že kvůli zranění chyběl hokejistům Hradce Králové na ledě ve finále extraligy proti Třinci, který byl nakonec v boji o titul úspěšnější. Jednatřicetiletý slovenský útočník Lukáš Cingel se poté rozhodl pro změnu dresu, pro příští ročník nejvyšší soutěže ho zlákala brněnská Kometa.

Foto: HC Kometa Brno

Lukáš Cingel bude v příští sezoně oblékat brněnský dres.

Článek

Jaké jsou vaše první poznatky z nového angažmá?

Jsou tady super kluci. Hodně z nich jsem dopředu znal. Zdá se, že budeme skvělá parta. Začali jsme přípravu na ledě, pomalu si zvykám a dostávám se do tempa. Kometa je pro mě velká výzva. Je to významná značka. Vždycky mě lákalo tady být. Jsem rád, že se mi to povedlo.

Už víte, s kým budete v útočné formaci nastupovat?

Zatím ne, na to je ještě brzy.

Preferujete post centra nebo křídla?

Můžu hrát na obou místech. Řekl jsem to tak i trenérům, když se mě ptali. V dnešním hokeji se stejně rozdíly dost stírají. V současnosti jde snad už jen o postavení na buly.

Do Komety přichází i Američan Moses, jehož předchází pověst vyhlášeného střelce. Láká vás nastupovat po jeho boku?

Nebudu říkat, že ne. Je dobře, že takového supr hráče budeme mít v mužstvu. Bude ale záležet na trenérech, jak poskládají jednotlivé formace.

S jakými ambicemi jste do Brna přišel?

Chci s Kometou pochopitelně dojít v nové sezoně co nejdál. Na to, abychom teď vyhlašovali nějaké konkrétní cíle, je ovšem hodně brzy. Půjdeme krok za krokem. Teď se těším na přípravné zápasy. A důležité bude, aby nám sloužilo zdraví.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HC Kometa Brno (@hckometa)

V Hradci Králové byl vaším koučem Tomáš Martinec, teď budete hrát pod jeho bratrem Patrikem. Jsou podobnými trenéry?

Oba jsou velice přátelští. Jsou to kvalitní trenéři, hokeji dávají všechno. Mají na něj podobný pohled. Po příchodu do Komety jsem se bavil s Patrikem Martincem o jeho vizi. Zamlouvala se mi. Teď půjde o to, abychom jí všichni věřili, a šli za ní.

Vy jste byl ještě v Hradci, když vaši tehdejší parťáci McCormack, Kevin Klíma a Štohanzl byli na jaře během extraligového semifinále s Vítkovicemi pozitivně testováni na zakázanou látku. Co na to říkáte?

Ty tři kluky, jichž se to týká, dobře znám. Jsem si naprosto jistý, že si nic nedovoleného nevzali vědomě.

Považujete za výhodu, že v Kometě působí dost vašich slovenských krajanů?

Ty jsem měl kolem sebe hlavně zpočátku i v Mountfieldu. Ale já už to ani příliš nevnímám, vždyť v Česku hraju deset let. A snažím se hodně česky hovořit, protože občas pozoruju, že někteří mladí čeští spoluhráči už ani slovenštině tolik nerozumějí. (úsměv).