Hlavní obsah

Doudera zná Třinec jako málokdo a radí: Střílet, střílet a střílet. Špinavé góly jsou naše šance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělou defenzivní hru, která byla základním stavebním kamenem všech čtyř extraligových triumfů Třince v posledních sezonách, Milan Doudera velmi dobře zná. Možná i proto se obránce, jenž před touto sezonou po devíti letech ve Slezsku zamířil do Českých Budějovic, ve druhém utkání dostal do asi největší šance Motoru. Z úhlu střílel do odkryté části branky, doposud bezchybného Marka Mazance ale ani on nedokázal překonat.

Foto: hc.ocelari.cz

Obránce Českých Budějovic Milan Doudera

Článek

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Třinec - České Budějovice1/10

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Trošku jsem ten puk lovil, snažil jsem se ho rychle hodit na bránu. Bohužel se mi ho nepodařilo zvednout a on tam na poslední chvíli skočil. Skončilo to na betonu, pěkný zákrok,“ ocenil Mazance ještě v minulé sezoně jeho spoluhráč Doudera.

Jihočeši ve dvou úvodních zápasech čtvrtfinálové série nedali gól, prohráli dvakrát 0:2 a stejným poměrem prohrávají i na zápasy. „Zase jsme nedali branku, to rozhodlo. Ale od výkonu se můžeme odpíchnout, bylo to daleko lepší z naší strany než v úvodním zápase. Dostávali jsme se do šancí, ale zase jsme ztroskotali na Markovi Mazancovi,“ potvrdil skvělou formu třinecké gólmanské jedničky Doudera.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice, zákrok třineckého MazanceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hostům se nepovedlo využít ani dvě přesilovky, přičemž tu druhou v posledních třech minutách zápasu zesílili odvoláním brankáře Dominika Hrachoviny. „Celé čtyři minuty poslední třetiny jsme strávili u nich v pásmu, ale oni to dobře zablokovali. Nechali nás hrát po obvodu a my jsme se nedostali do žádné větší šance. Škoda,“ říkal 31letý hokejista.

Hra Třince, která stojí právě na skvělé defenzivě a obětavých blocích, ho nijak nepřekvapuje. Třinec ve dvou domácích bitvách zablokoval dohromady 52 střel. „Znám to, samozřejmě. Takže jsme věděli i to, že když dají první gól, tak se proti nim bude hrát hůř. Zatáhnou to. Mají velké beky, hrají hodně pospolu, je těžké se do brankoviště dostat,“ popisoval Doudera.

Oba zápasy na třineckém ledě se oproti ostatním zápasům play off, kde nejsou vyšší tresty nijak výjimečné, hrály až nečekaně slušně. Rozhodčí rozdali jen čtyři menší tresty, z toho dva za vzájemné pošťuchování Daňa s Vráblíkem. První trest za faul vyfasoval až ve druhém utkání znovu třinecký Daňo.

„Je to pochopitelné, oba týmy vědí, že soupeř má výborné přesilovky. Nám se povedly v předkole a Třinec je má dlouhodobě výborné. Podle toho se i hraje,“ pousmál se Doudera. O to více jej mrzí, že jeho tým dvě, které dostal, nedokázal zužitkovat. „Hlídali si to, byli na křižné nahrávky připravení, takže jsme to museli hrát po obvodu. Na to musíme najít recept,“ poukázal kladenský rodák.

Třetí utkání série na čtyři vítězství se hraje v českobudějovické aréně ve čtvrtek (od 17 hodin), čtvrté pak o den později (od 17:30). „Ze druhého utkání si můžeme vzít to, že jsme podali daleko lepší výkon než v úvodním zápase série. To si chceme domů přenést. Těšíme se na plný dům. Ten nás požene. Věřím, že to bude zase něco úplně jiného,“ řekl obránce Českých Budějovic.

Po receptu na to, jak sérii, která se nyní přesouvá na českobudějovický led, zdramatizovat, nemusel Doudera nijak dlouho pátrat. Zdá se poměrně jednoduchý. „Střílet, střílet, střílet. Musíme se víc se tlačit do koncovky a věřit, že se nějaká střela ujme, někomu se třeba od kalhot nějaký ten špinavý gól odrazit může. Už to tam párkrát poskakovalo, to je recept. Čím víc budeme střílet, tím větší máme šanci,“ nabádal autor 46 extraligových branek.

Reklama