Hlavní obsah

Dva góly za 62 sekund a bylo hotovo. Pak už kluci nechtěli, abych platil do kasy, směje se Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě situace jako přes kopírák. Miroslav Forman volný mezi kruhy a šikovně tečuje střílenou přihrávku pod horní tyč. Sparťanský útočník tak už v první třetině během 62 sekund rozhodl o vítězství Pražanů nad Plzní. Domácí v utkání 30. kola hokejové extraligy naprosto dominovali a před návštěvou 12107 diváků ovládli duel sousedů v tabulce 3:0. „Vlítli jsme na ně, dali jsme góly, ale nepolevili jsme. Měli jsme skvělý pohyb a pořád jsme útočili. Soupeře jsme k ničemu nepustili,“ pochvaloval si 32letý křídelník.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu. Druhý zprava je Miroslav Forman.

Článek

Sparta soupeře mačkala od úvodního buly a odměnou jí byly dvě Formanovy trefy. „Podobné situace. Velmi podobné situace. Teče trénuju často. Měl jsem mezi kruhy hodně prostoru, takže to bylo celkem snadné," popisoval útočník.

Pět zápasů čekal na bod, teď zapsal dokonce dva góly. Hattricku už se však nedočkal. „Kluci už mě moc nehledali, spíš mi přihrávali na paty. Asi byli hodní a nechtěli, abych musel platit do kasy," smál se Forman.

Pražané vyhráli desátý z posledních jedenácti duelů. Důležitý podíl na tom měl také brankář Jakub Kovář, jenž neinkasoval už téměř 197 minut. Proti Plzni si sice první zákrok připsal až po osmi minutách a opravdu těžká práce ho čekala až ve druhé třetině, přesto je i přes pouhých 11 zákroků pátá nula v sezoně velmi cenná. „Kovy má na posledních výhrách velkou zásluhu. Chytá parádně. S jistotou v brankovišti se hraje o poznání líp," oceňoval Forman.

Na druhé straně sice zářil Kovářův protějšek Dominik Pavlát, na něhož letělo 33 střel, ale ani on třetí porážku Škody v řadě neodvrátil. Západočechy, kteří čekají na gól už 139 minut, sužuje nepříjemná vlna nachlazení a virózy. „Kdo byl jakžtakž zdravý, šel do zápasu. Je to slyšet i na hlasu, že nejsme v pohodě," říkal 23letý gólman slabým hlasem.

Indiánům ze sestavy vypadli brankář Svoboda, obránce Baránek a útočníci Lang, Adamec a Schleiss. Zranění jsou navíc Budík s Blomstrandem. „Přes Vánoce se nadopujeme vitamíny a budeme se modlit, aby se marodi vrátili a nikdo další už nelehnul," prozradil Pavlát.

Trenér Petr Kořínek se však na zdravotní komplikace vymlouvat nechtěl. „Ty má každý tým. Sparta byla jednoznačně lepší. Musíme na utkání rychle zapomenout. Jeden z nejhorších výkonů v sezoně," kritizoval kouč.

Ani Sparta není zdaleka kompletní. Chybí ji zranění forvardi Kaše s Přibylem a beci Krejčík, Němeček a Kempný. Ten by se k týmu měl připojit po Vánocích ve švýcarském Davosu, kde se Sparta zúčastní po 12 letech tradičního Spengler Cupu. „Moc se těším, beru s sebou celou rodinu. Chceme ukázat, že český hokej je na vysoké úrovni, a pokusíme se vyhrát," dodal Forman. Na slavný turnaj měli Pražané zavítat už před dvěma roky a loni, jenže oba ročníky zrušil covid. Teď je ve skupině čeká domácí Davos a výběr Kanady.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice