Hlavní obsah

Dynamo likviduje Hrášek. Nezbývá než dokázat nemožné, tvrdí pardubický Cienciala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím v každém ze tří zápasů čtvrtfinálové série extraligového play off dokázali hokejisté Pardubic jasné přestřílet svého soupeře, jenže výhry sbírají pouze České Budějovice. A Motor dělí už jen jediná od postupu, kterou chce utrhnout hned v sobotu od 17.00 hodin.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva David Cienciala z Pardubic a Robert Říčka z Pardubic se radují z gólu.

Článek

Dynamo tak nastoupí s nožem na krku a k tomu, aby dosáhlo na první semifinále od zisku titulu v roce 2012, by muselo jako první v historii play off domácí nejvyšší soutěže otočit sérii na 4:3. „Musíme teď dokázat nemožné, nic jiného nám nezbývá," burcuje útočník David Cienciala s vědomím, že pardubický tým musí odvracet možný konec sezony.

„Určitě to ještě zkusíme otočit „Potřebujeme vyhrát čtyřikrát za sebou a první krůček je nutné udělat v sobotu, abychom mohli jet v pondělí zase do Budějovic," říká Cienciala, jenž jako jediný pardubický hokejista dokázal v zápase číslo tři překonat Hrachovinu.

„Hrášek nás momentálně likviduje, hoříme na zakončení. Nadřeme se, bušíme tam jako do vrat, ale když už máme nějaké dorážky, tak tam puk neprocpeme. Motor i skvěle blokuje střely, ale my se musíme víc tlačit a dát nějaký špinavý gól jako oni. Musíme to jednoduše urvat," uvažuje pardubický útočník.

Ani kapitán Patrik Poulíček přesně nedokáže určit důvod střelecké mizérie: „Snažíme se co nejvíc clonit brankáři, dělat bordel, aby střely od našich beků měly nějaký úspěch. Bohužel se nám tam nic neodrazí. Hrachovinovi všechny tři zápasy vyšly skvěle. Naše práce ale je, abychom mu dali gól a momentálně v tom zaostáváme," míní.

Trenér Richard Král hledá způsob, jak poskládat sestavu, aby Pardubice byly efektivnější v koncovce. „Od některých hráčů bychom potřebovali, aby chodili víc do brány, cpali se na masku a byl tam daleko větší důraz. Potřebujeme i hnusný gól, který tam domlátíme. Třeba si i pomoct přesilovkami, které neříkám, že byly úplně špatně sehrané, ale pokud chceme vyhrávat, tak něco musíme proměňovat," tvrdí kouč.

Reklama

Související témata: