Hlavní obsah

Extraliga i Nedomanský a další legendy. Bratislava se připravuje na hokejový svátek pod širým nebem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka do neděle se na fotbalovém stadionu na bratislavském Tehelném poli odehraje několik hokejových utkání pod širým nebem pod názvem Kaufland Winter Games. Kluziště i s mantinely už stojí a vše je připravené na velký hokejový svátek, jaký ještě slovenské hlavní město nezažilo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Ledová plocha pro bratislavské Winter Games na Tehelném poli už stojí.

Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) - Program odstartují už ve čtvrtek junioři Slovanu Bratislava a HOBA Bratislava. Junioři si vyzkouší, jak se kdysi hrálo na nezastřešených stadionech i další dny. V pátek program okoření utkání české extraligy Oceláři Třinec - Kometa Brno. V sobotu nastoupí k utkání slovenské extraligy Dukla Trenčín proti Zvolenu a v neděli program vyvrcholí soubojem tradičních rivalů Slovan Bratislava - HC Košice.

V rámci kulturního programu čeká diváky vystoupení Lukáše Adamce, Dominiky Mirgové, rapera Kaliho, Martiny Šindlerové a skupiny Hex.

Led zabezpečuje chladicí technologie dovezená z Německa, která garantuje kvalitní ledovou plochu až do +15 stupňů. Naprostá většina míst pro diváky na bratislavském Národním fotbalovém stadionu na Tehelném poli je krytá střechou.

Nedomanský hodí buly

V nedělním programu se odpoledne představí legendy Sparty Praha a Slovanu Bratislava. Ze Sparty potvrdili účast Libor Plaček, Jan Boháček, Jiří Hrdina, Jaroslav Nedvěd, František Ptáček, Pavel Táborský, Michal Broš, Zbyněk Hrdel, Ondřej Kratěna, Jaromír Kverka, Evžen Musil a Richard Žemlička.

Při večerním extraligovém utkání HC Slovan Bratislava a HC Košice vhodí čestné buly československá hokejová legenda Václav Nedomanský, který přijal roli ambasadora celé akce.

Nedomanský přišel do Slovanu Bratislava v roce 1962 a odehrál zde 12 ligových sezon, v nichž nastoupil ke 419 utkáním a nastřílel 369 branek. V roce 1974 emigroval do Spojených států a odehrál šest sezon v NHL.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín