Hlavní obsah

Extraligová matematika: Pardubice s Budějovicemi o čtvrtfinále, Vary s Litvínovem o předkolo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O Hradci Králové coby držiteli Prezidentského poháru už je rozhodnuto, stejně jako o zlínském sestupu a kladenské baráži. Úterní poslední kolo základní části hokejové extraligy však stále musí rozlousknout dvě kruciální otázky. Zajistí si čtvrté místo, které jako poslední zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play off, České Budějovice nebo Pardubice? A kdo zvládne přímý souboj o postup do předkola mezi Karlovými Vary a Litvínovem?

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Budou se České Budějovice radovat z přímého postupu do čtvrtfinále, nebo si jej zajistí Pardubice?

Článek

Energie v neděli překvapila výhrou v Plzni, a protože Litvínov naopak své dva poslední zápasy prohrál, boj o dvanácté místo je stále otevřený. A shodou okolností si to Energie s Vervou rozdají na férovku proti sobě v podkrušnohorském derby. Karlovarští potřebují vyhrát v základní hrací době, každý jiný výsledek posouvá do předkola Litvínov, pro který v případě bodové shody rozhodne lepší bilance ze vzájemných zápasů.

„Bude to vypjaté,“ přiznává 26letý brankář Energie Štěpán Lukeš, který bude v úterý čelit i svému o třináct let staršímu bratru Františkovi, útočníkovi Chemiků. „Jestli tam je brácha, to neřeším. Možná ho trochu pošťouchnu, aby mu to nešlo, ale uvidíme," usměje se gólman.

Karlovy Vary nemůžou hrát doma

Nepříjemností pro Karlovy Vary je, že se zápas nemůže odehrát v jejich KV Areně. Ta se stala centrem pro pomoc ukrajinským uprchlíkům, byl v ní vybudován sklad humanitární pomoci. Klíčová bitva se tak musí odehrát v Chomutově.

„Hodně nás to mrzí, bohužel se ale nedá nic dělat. Musíme to akceptovat a porazit je na jiném ledě," pokrčil rameny Štěpán Lukeš.

České Budějovice, nebo Pardubice?

Stejně napínavý bude i boj o čtvrté místo a s ním spojený přímý postup do čtvrtfinále. Ten se smrskl už jen na čtvrté České Budějovice a šesté Pardubice, protože pátá Plzeň už má odehrány všechny zápasy a v úterý má volno.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Matej Paulovič a Juraj Mikuš z Pardubic.

Pardubice, které padly už osmkrát za sebou, potřebují ke čtvrtému místu vyhrát za tři body na ledě sestupujícího Zlína a zároveň musejí doufat, že České Budějovice vyjdou bodově naprázdno v Hradci Králové. Pokud Dynamo neuspěje po 60 minutách nebo Jihočeši získají alespoň bod, přímo do čtvrtfinále jde Motor.

„Víme, co nás čeká. Musíme jet do Zlína pro jasné tři body a doufat ve výhru Hradce Králové,“ prohlásil pardubický obránce Jan Košťálek.

Kdo postoupí přímo do čtvrtfinále resp. do předkola play off?
Č. Budějovice a Karlovy Vary
15,6 %
Č. Budějovice a Litvínov
46,2 %
Pardubice a Karlovy Vary
14,4 %
Pardubice a Litvínov
23,8 %
Celkem hlasovalo 3142 čtenářů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice